Livre
Néerlandais

Een vorstelijk aanbod

Julia Quinn (auteur), Karin Breuker (traducteur)
De onwettige dochter van een graaf is op zoek naar haar prins op het witte paard, door haar stiefmoeder en haar twee stiefzusjes wordt ze als sloof behandeld.
Sujet supplémentaire
Aristocratie, liefde
Titre
Een vorstelijk aanbod
Auteur
Julia Quinn
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
An offer from a gentleman
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
446 p.
ISBN
9789022586884 (paperback)

Commentaires

Sophie Beckett is weliswaar de dochter van een ware graaf, maar haar stiefmoeder behandelt haar als sloof. Ze komt in een sprookje terecht wanneer ze op een gemaskerd bal haar prins op het witte paard ontmoet. Dat klinkt inderdaad als hét wereldberoemde sprookje en daar is het verhaal dan ook op gestoeld. Toch heeft Quinn niet zomaar een sprookje gekopieerd, maar weet er op heerlijke wijze een aantal elementen aan toe te voegen. Natuurlijk is er sprake van romantiek, maar ook een vleugje humor vindt de lezer terug in dit boek. Bovendien ontdekt de oplettende lezer dat Quinn op subtiele wijze haar eigentijdse – feministische - visie geeft op het Engeland van weleer. Quinn doet dit alles gebruikmakend van een fijne, vlotte schrijfstijl en aansprekende personages. Julia Quinn is het pseudoniem van Julie Pottinger (1970). Ze studeerde kunstgeschiedenis en inmiddels is ze bestsellerauteur. Zelfstandig te lezen, derde deel van ‘De Familie Bridgerton-serie’, na ‘De ongetrouwde hertog’*en ‘D…Lire la suite

À propos de Julia Quinn

CC BY-SA 4.0 - Image by representative of Waxcreative Design

Julia Quinn, née en 1970, est une romancière américaine, spécialisée dans les romances historiques. Ses romans sont traduits dans 28 langues et se sont classés à plusieurs reprises sur la liste des best-sellers du New York Times depuis 2001. Sa série la plus populaire est La Chronique des Bridgerton qui met en scène une famille au temps de la Régence.

Biographie

Julie Pottinger (née Cotler en 1970) vit principalement en Nouvelle-Angleterre, bien qu'elle ait passé une grande partie de sa jeunesse en Californie après le divorce de ses parents.

Œuvre

  • (en) Scottish brides : Gretna Greene, 1999

Série Agents for the Crown

En lire plus sur Wikipedia