Een jong meisje komt als gouvernante in een afgelegen huis, waar veel spanning en geheimzinnigheid rond de bewoners heerst
Titre
Jane Eyre / dir. by Julian Amyes ; screenplay by Alexander Byron ; based on the novel by Charlotte Bronte
Directeur
Julian Amyes
Scénariste
Alexander Baron
Antécédent bibliographique
Charlotte Brontë
Acteur
Timothy Dalton Zelah Clarke
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: BBC Worldwide, 2007
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
1983
Durée
150 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344722209

Commentaires

De klassieke roman van Charlotte Brontë uit 1847 is verschillende keren verfilmd. Deze miniserie van de BBC dateert uit 1983, in de hoofdrollen zien we de bekende Timothy Dalton (License to kill) en de weinig bekende Zelah Clarke. Het verhaal gaat over het weesmeisje Jane dat in een streng weeshuis wordt opgevoed, waarna ze gouvernante wordt van het dochtertje van de geheimzinnige Mr. Edward Rochester. Een sfeervolle verfilming waarin door alle spelers goed geacteerd wordt. Dalton en Clarke vormen een geloofwaardig stel. Deze versie is een van de langste (oorspronkelijk elf maal 30 minuten, voor video/dvd-video ingekort tot 240 minuten) en mede daardoor getrouw aan het boek. De dialogen zijn bijna letterlijk uit het boek overgenomen.

À propos de Julian Amyes

Julian Amyes est un réalisateur, producteur et acteur britannique né le 9 août 1917 à Cambridge (Royaume-Uni), décédé le 26 avril 1992 à Londres (Royaume-Uni).

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1952 : The Merry Wives of Windsor (TV)
  • 1956 : Commando en Corée (A Hill in Korea)
  • 1957 : Miracle in Soho
  • 1960 : No Wreath for the General (série télévisée)
  • 1979 : The Old Curiosity Shop (feuilleton TV)
  • 1981 : Nanny (série télévisée)
  • 1981 : Great Expectations (feuilleton TV)
  • 1983 : Jane Eyre (feuil…En lire plus sur Wikipedia