Als een man verneemt dat hij onvruchtbaar is, vraagt hij zich af wie de vader is van het kind van zijn (inmiddels overleden) vriendin.
Titre
De passievrucht
Auteur
Karel Glastra van Loon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Veen, 1999
239 p.
ISBN
90-204-5778-0

Commentaires

Verhaal verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, een man die verneemt dat hij zijn hele leven al onvruchtbaar is geweest. Hij vraagt zich daarom af van wie het kind is dat zijn vriendin ter wereld heeft gebracht (de moeder is al overleden). De roman verhaalt de zoektocht naar de verwekker van dit kind en we komen aan de weet hoe de moeder is gestorven. Na veel omhaal blijkt de vader van de man ook de vader van het kind. Hij raakt hierdoor aan de drank. Uiteindelijk vindt hij houvast in de biologie van de seks, aangevuld met enkele belerende passages uit de bijbel. De roman is vlot geschreven; de lezer blijft in spanning over wie de vader is. Enkele retrospectieve gedeeltes gaan over de 'scene' in Amsterdam eind jaren zeventig. Er zijn wat clichématig aandoende scenes met seks, drank en driehoeksverhoudingen, maar over het eigenlijke thema is duidelijk nagedacht. Bekroond met de Generale Bank Literatuurprijs 1999. Gebonden; kleine druk.

À propos de Karel Glastra van Loon

Karel Glastra van Loon, né à Amsterdam le 24 décembre 1962 et mort à Hilversum le 1er juillet 2005 , est un journaliste et un écrivain néerlandais.

Il est notamment auteur du bestseller De Passievrucht (Le fruit de la passion). Décédé en 2005.

Liens externes

  • Portail de la littérature
  • Portail des Pays-Bas