Negen dagen voor haar tiende verjaardag gaat een meisje op haar fietsje naar een kiosk om een paardenblad en kauwgom te kopen. Ze komt daar echter nooit aan en keert ook niet huiswaarts.
Titre
Zwarte seconden
Auteur
Karin Fossum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Svarte sekunder
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2004
292 p.
ISBN
90-7634-166-4

Plusieurs formats:

Commentaires

Een gedegen intrige met veel onderhuidse spanning, complexe relationele verhoudingen tussen personages met een geloofwaardige en tot inleving uitnodigende psychologie, sfeervolle locaties en een waardevol literair niveau. Het waarmerk van nogal wat thrillers van Scandinavische makelij en ook voor Karin Fossums Zwarte seconden.

Een kind, Ida Joner, bijna tien jaar, verdwijnt wanneer ze op een dag met de fiets om een boodschap gaat. Op intrigerende wijze maak je in het eerste hoofdstuk kennis met de gemoedsgesteltenis van de moeder, die evolueert van ongerustheid tot ware paniek. Negen dagen later wordt het lijkje van het kind aangetroffen langs de kant van de weg, gewikkeld in een nachthemd en deken. Voor politie-inspecteur Konrad Sejer, een oude bekende in de werken van Karin Fossum, begint een moeizaam en pijnlijk onderzoek, dat het gezapige leven in het anders zo rustige Noorse dorpje door argwaan en onrust dreigt te ontwrichten.

De rustige maar onvermoeibare Se…Lire la suite
Negen dagen voor haar tiende verjaardag gaat Ida Joner op haar fietsje naar een kiosk om een paardenblad en kauwgom te kopen. Ze komt daar echter nooit aan en keert ook niet huiswaarts. De politie wordt ingeschakeld. Negen dagen later wordt Ida's lichaam langs de kant van de weg gevonden gekleed in een nachthemd en in een deken gerold. Politieman Konrad Sejer, bekend uit eerdere boeken van Karin Fossum, moet de zaak oplossen. Alleen de zwakbegaafde Emil Johannes lijkt als dader in aanmerking te komen… Goed geschreven en boeiende psychologische thriller waarin ervaren thrillerlezers al gauw een dader vermoeden, sfeervol en met een goede karaktertekening. De Noorse Karin Fossum (1954) behoort tot de top van de Scandinavische misdaadauteurs. Paperback, normale druk.

À propos de Karin Fossum

CC BY-SA 3.0 - Image by TimDuncan

Karin Fossum, née le 6 novembre 1954 à Sandefjord dans le sud de la Norvège, est une écrivaine norvégienne.

Biographie

Elle a débuté par la poésie. Son premier recueil de poésie lui a valu le prix des débutants Tarjei Vesaas (en) en 1974. En 1995, elle se lance dans le roman policier et devient une référence dans le genre. Dans son pays, on la surnomme « la reine du crime » ; ses romans remportent toujours un vif succès et lui valent de nombreuses récompenses. Plusieurs de ses romans ont été adaptés au cinéma ou à la télévision. Elle vit avec ses deux filles à Tyrifjorden dans la région d'Oslo.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia