Livre
Néerlandais

De goede dieven

Katherine Rundell (auteur), Matt Saunders (dessinateur), Jenny De Jonge (traducteur)
De opa van Vita is door een gemene oplichter zijn verouderde kasteel kwijtgeraakt en heeft niets meer. Vita zoekt hem op in New York en is vastbesloten alles terug te stelen. Dat wordt een gevaarlijke onderneming. Gelukkig krijgt ze hulp van zakkenrolster Silk en twee circusjongens, Arkady en Samuel. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De goede dieven
Auteur
Katherine Rundell
Dessinateur
Matt Saunders
Traducteur
Jenny De Jonge
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good thieves
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
251 p. : ill.
ISBN
9789024593514 (hardback)

Commentaires

Als Vita haar verdrietige opa, die bestolen is, gaat bezoeken in New York, weet ze een ding: ze zal wraak nemen op degene die hem dit heeft aangedaan. Opa’s oude kasteel is door een oplichter voor een paar honderd dollar opgekocht en opa bezit niks meer. De kleine Vita bedenkt een plan om alles terug te krijgen, maar daarvoor moet ze het opnemen tegen een meesteroplichter. Vindingrijk als ze is, vindt ze al snel drie andere kinderen met allemaal bijzondere eigenschappen, die haar gaan helpen. Dit heerlijke verhaal is van het begin tot het eind spannend. Er zitten veel achtervolgingsscènes in en hoewel het een happy end heeft, loopt het anders af dan je dacht. De karakters zijn prachtig neergezet. Vita is moedig, vindingrijk, georganiseerd en niet kleinzerig. Silk, een zakkenrolster, is behendig maar ook emotioneel en alleen. De twee circusjongens Arkady en Samuel die Vita te hulp schieten, zijn lenig, onverschrokken en bovenal intelligent. Door goede samenwerking komt deze groep een h…Lire la suite

De goede dieven

Rundell die eerder indruk maakte met “Feo en de wolven” doet het opnieuw. Deze keer speelt het verhaal zich af in New York na de eerste Wereldoorlog. Vita reist samen met haar moeder naar New York om haar opa mee naar huis te brengen. Hij werd opgelicht door een sinistere zakenman en verloor zijn kasteel aan hem. Vita vindt het vreselijk dat haar lieve opa zichzelf niet meer is, en ze laat het er niet bij. Ze bedenkt een geniaal maar uitdagend plan. Ze kan het niet alleen, en verzamelt een groepje dappere en betrouwbare vrienden, elk met hun eigen talent. Samen gaan ze op onderzoek uit. Slagen ze er in om opa zijn kasteel terug in de familie te krijgen? Ze hebben in ieder geval een stevige uitdaging aan Sorrotore. Een typische maffiabaas met een ijskoude blik, een hekel aan kinderen en teveel wax in zijn haar. Bijgestaan door zijn trawanten leveren ze stevig weerwerk, en moeten Vita en haar vrienden alles op alles zetten.Rundell slaagt er in met woorden een prach…Lire la suite

À propos de Katherine Rundell

Katherine Rundell (née en 1987) est une autrice et universitaire anglaise. Elle est l'auteure de Roof Toppers, qui a remporté, en 2015, à la fois le Waterstones Children's Book Prize et le Blue Peter Book Award de la meilleure histoire. Elle a aussi été présélectionnée pour la Carnegie Medal.

Elle est aussi l'autrice de The Girl Savage (2011), sorti en 2014 sous une forme légèrement révisée sous le titre Cartwheeling in Thunderstorms aux États-Unis et pour lequel elle a remporté le Boston Globe-Horn Book Award 2015 pour la fiction, The Wolf Wilder (2015), et The Explorer (2017), lauréat du prix du livre pour enfants aux Costa Book Awards 2017.

Katherine Rundell est membre du All Souls College d'Oxford et est apparue en tant qu'invitée experte dans les programmes de BBC Radio 4, notamment Start the Week, Poetry Please, et Seriously.

Jeunesse et formationEn lire plus sur Wikipedia