Livre
Néerlandais

Anna op babybezoek

Kathleen Amant (auteur)

Anna op babybezoek

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat op babybezoek bij tante Vicky. Haar pasgeboren neefje heet Warre. Ze doen hem samen in bad en Vicki geeft hem de borst.
Sujet
Baby's
Titre
Anna op babybezoek
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789044816488 (hardback)

Commentaires

Anna gaat op bezoek bij tante Vicki, die net een zoontje heeft gekregen: Warre. Anna mag Tante Vicky helpen als ze Warre in bad doet. Ze assisteert ook bij het aankleden en vindt Warre’s kleertjes best wel heel klein. Anna zelf past er in elk geval niet meer in. Ze ziet ook hoe tante Vicki Warre borstvoeding geeft en hoe tevreden Warre eruit ziet als hij eten krijgt. Daarom haalt ze haar knuffel Konijn te voorschijn en laat Konijn bij zichzelf drinken ‘Borstvoeding is zeker ook gezond voor knuffels, denkt Anna.’ Wanneer Warre klaar is met drinken mag Anna hem helemaal zelf vast houden. Ze vindt dat fijn want Warre is niet veel groter dan Konijn. Wanneer Warre in zijn bedje ligt, krijgt Anna van Tante Vicky een beker melk – ‘voor borstvoeding is Anna veel te groot’ – en een lekker cakeje. Anna vindt babybezoek best fijn!
In de reeks ‘Clavis peuter’ zijn al een twintigtal deeltjes rond de peuter Anna verschenen. De boeken uit deze reeks hebben een wat groter, maar voor peuters hant…Lire la suite
Anna gaat op bezoek bij haar tante en haar pasgeboren neefje. Ze mag helpen om baby Warre in bad te doen en daarna schone kleertjes voor hem uitkiezen. De borst geven dat doet tante zelf, maar de knuffel van Anna mag wel bij Anna drinken. Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken uit de uitgebreide reeks peuterboeken (ruim twintig delen) over Anna. De grootgedrukte tekst staat tegen een witte achtergrond in schreefloze letters op de linkerpagina en vertelt in eenvoudige bewoordingen wat er op de duidelijke zwartomlijnde illustraties in heldere kleuren op de rechterbladzijde te zien is. De pagina's zijn van dik glanzend papier. De figuren zijn nogal stijf getekend met weinig uitdrukking op de gezichten. Het boek is ook bedoeld om borstvoeding te promoten en dit onderwerp staat momenteel weer volop in de belangstelling. Eén zinnetje op de laatste bladzijde van het boek, 'voor borstvoeding is Anna veel te groot', kan nog wel tot discussie leiden tussen voor- en tegenstanders van bor…Lire la suite

Anna op babybezoek

Anna gaat bij tante Vicki op bezoek. Tante heeft net een baby gekregen: Warre. Anna mag helpen bij het geven van het badje en bij het aankleden mag zij een pakje kiezen voor de baby. Daarna krijgt Warre borstvoeding. Anna denkt dat haar knuffelkonijn ook wel honger heeft en ze geeft hem ook borstvoeding ... Als iedereen voldaan is, krijgt de baby een verse luier en legt tante hem in zijn wiegje. Nu is het tijd voor tante en Anna om zelf iets te drinken. Anna krijgt een beker koemelk. Wat is het leuk en gezellig op babybezoek te gaan!
Het boekje is een ideale kennismaking met de geboorte van een baby. Heel wat elementen van de verzorging komen aan bod. Het thema spreekt de kleuters aan, het is heel herkenbaar en behoort tot hun leefwereld. Het zijn kleurrijke tekeningen op stevige blaadjes die tegen een stootje kunnen.

Suggestions