Livre
Néerlandais
Wanneer een Amerikaan in Ierland op zoek gaat naar zijn familiegeschiedenis ontmoet hij een Ierse vrouw die haar op de klippen gelopen relatie probeert te verwerken.
Titre
En toen vond ik jou
Auteur
Kathleen MacMahon
Traducteur
Elinor Fuchs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
This is how it ends
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
319 p.
ISBN
9789022561591 (paperback)

Commentaires

En toen vond ik jou is een prachtig debuut. Kathleen MacMahon neemt haar lezers mee naar Ierland, waar Addie een tamelijk saai leven leidt. Ze woont tijdelijk in bij haar vader, die zijn beide polsen gebroken heeft. De rest van haar tijd vult ze met lange strandwandelingen, samen met haar hond Lola. Alles verandert als ze Bruno leert kennen, een verre achterneef uit Amerika. In afwachting van de uitslag van de presidentsverkiezingen is Bruno naar Ierland gereisd om te werken aan een familiestamboom. Vanaf hun eerste ontmoeting klikt het fantastisch tussen hen, ze zijn er allebei van overtuigd dat ze de liefde van hun leven gevonden hebben. Maar dan blijkt Addie een ongeneeslijke kanker te hebben.
Kathleen MacMahon heeft oog voor detail. Ze beschrijft situaties en handelingen op zo’n manier dat ze herkenbaar en vertrouwd overkomen. Doordat ze het vertelstandpunt afwisselt, maakt de lezer uitgebreid kennis met de verschillende personages en worden die ook echt tot leven gew…Lire la suite
Addie, een werkloos architecte, voelt zich gehavend en uitgeblust nadat er een knobbeltje uit haar borst is verwijderd. Bruno, een ex-bankier met drie verbroken relaties, komt vanuit Amerika naar Ierland om zijn vaders familie te zoeken. Als zij elkaar ontmoeten op het strand voor Addies huis, is het liefde op het eerste gezicht. Ze voelen zich levensgezellen en zijn onafscheidelijk. Aanvankelijk houden ze hun relatie voor haar vader Hugh en haar oudere zus Della geheim. Dan blijkt Addie terminale kanker te hebben. Door haar optimisme en sterke karakter weet ze van deze afgepaste tijd nog iets te maken. Hartverwarmend en speels liefdesverhaal met onderliggende problemen en tragedies, dat omslaat in een aangrijpend persoonlijk drama. Door de directheid van de taal, de herkenbaarheid van de personen, het weglaten van sentimentaliteit, de ironie en nuchterheid, ontstaat een grote betrokkenheid bij dit ontroerende verhaal. Kleine druk.