DVD
Anglais
Een in Glasgow wonende jongeman van Pakistaanse afkomst die voor zijn conservatieve familie een dubbelleven leidt, wordt verliefd op een Ierse, katholieke lerares.
Titre
Ae fond kiss
Directeur
Ken Loach
Acteur
Eva Birthistle Atta Yaqub
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]: A-Film, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2004
Durée
ca. 100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777056516
mooov

Commentaires

Brits, Italiaans, Duits, Spaanse coproductie uit 2004 van regisseur Ken Loach (My name is Joe, Sweet sixteen), met Eva Birthistle en Atta Yaqub. Casim is een tweede generatie Pakistaan in Glasgow en werkt als dj. Hij droomt ervan ooit een eigen club te openen. Zijn ouders zijn echter overtuigde moslims en hebben hem uitgehuwelijkt aan zijn beeldschone nichtje Jasmin, die onderweg is naar Glasgow. Casim ontmoet Roisin, lerares op een katholieke school en zij worden smoorverliefd op elkaar. Als hun heimelijke relatie ontdekt wordt, zijn de gevolgen niet te overzien. Belinda van de Graaf (Trouw 7-1-'06): '(...) een film met een wat doorzichtige scenariostructuur waarin traditionele moslims en traditionele katholieken even benepen worden voorgesteld, om de boel in balans te houden. Het gevecht van Casim en Roisin wordt er niet minder om, en Loach, die zich opnieuw bewijst als een formidabel acteursregisseur, kan heel goed laten voelen hoe moeilijk het is om in een door fanatici getekend m…Lire la suite

À propos de Ken Loach

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Kenneth Charles Loach dit Ken Loach [kɛn ˈləʊtʃ ], né le 17 juin 1936 à Nuneaton (Warwickshire), est un réalisateur britannique de cinéma et de télévision.

Il ouvre la voie, d'abord à la …En lire plus sur Wikipedia