Als de opvliegerige Robbie van een hem goedgezinde rechter een taakstraf krijgt nadat hij iemand halfdood heeft geslagen, wil hij zijn leven beteren voor zijn pasgeboren zoontje. Hij ziet kans om door zwendel met dure whiskey wat geld te verdienen.
Titre
The angels' share
Directeur
Ken Loach
Compositeur
George Fenton 1949-
Acteur
Paul Brannigan John Henshaw Gary Maitland
Langue
Anglais
Éditeur
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
96 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939326615
mooov

Commentaires

Britse tragikomedie uit 2012 van Ken Loach (1936-) (It's a free world; Looking for Eric), met Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland e.a. De filmtitel, het deel der engelen, verwijst naar de 2 % die per jaar verdampt als de whisky ligt te rijpen. Als de jonge opvliegerige Robbie van een hem goedgezinde rechter een taakstraf krijgt nadat hij iemand halfdood heeft geslagen, gaat hij zijn leven beteren om zijn pasgeboren zoontje een beter leven te geven. Als blijkt dat Robby talenten heeft om whiskeyconnaisseur te worden, ziet hij kans om door zwendel met dure whiskey wat geld te verdienen. Kevin Toma (Volkskrant 6-9-'12) geeft 4 (van 5) sterren: 'Loach en Laverty (red./scenarist) krijgen je moeiteloos aan Robbies kant, ook wanneer het realiteitsgehalte daarvoor wat omlaag moet worden geschroefd. Hoofdrolspeler Paul Brannigan, een voormalige bajesklant zonder acteerervaring, zorgt er met zijn gegroefde kop en aanwezigheid voor dat de film nooit te stripachtig of plat wordt.' Ook Rem…Lire la suite

À propos de Ken Loach

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Kenneth Loach dit Ken Loach [kɛn ˈləʊtʃ ], né le 17 juin 1936 à Nuneaton (Warwickshire), est un réalisateur britannique de cinéma et de télévision.

Il ouvre la voie, d'abord à la télévision, pui…En lire plus sur Wikipedia