Livre
Néerlandais

Bang geboren

Kevin Brooks (auteur), Jenny De Jonge (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Elliot is als sinds zijn geboorte bang voor alles en kan alleen leven met pillen. Als die op zijn en zijn moeder maar niet terugkomt met nieuwe, moet hij zijn diepe angsten overwinnen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Bang geboren
Auteur
Kevin Brooks
Traducteur
Jenny De Jonge
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Born scared
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie, 2017
183 p.
ISBN
9789463360258 (paperback)

Commentaires

Elliot lijdt sinds zijn geboorte aan een angststoornis, waarvoor hij elke dag pillen slikt. Zijn pillen raken op en wanneer zijn moeder er de dag voor Kerst in ijzig winterweer op uit trekt om nieuwe te halen, wordt ze gegijzeld door twee Kerstmannen. Elliot moet zijn angsten onder ogen zien in een zoektocht haar te vinden. De uitwerking van de plot is even bizar als die klinkt. De auteur staat bekend als iemand die de duistere kant van het bestaan niet schuwt in sinistere, avontuurlijke verhalen. Deze titel sluit prima aan bij zijn oeuvre van schurende literatuur. Wat moet de lezer met de bizarre, ongeloofwaardige gebeurtenissen waarin Elliot verzeild raakt? In hoeverre zijn ze echt? De twijfel van de lezer wordt subtiel en slim versterkt door Elliots gesprekken met zijn dode zusje. Veel perspectiefwisselingen (afwisselend Elliot in ik-vorm en andere personages in personale vorm) moeten de vaart en spanning erin houden. Het is aan de individuele lezer om te bepalen in hoeverre hij in…Lire la suite

À propos de Kevin Brooks

Kevin Brooks, né le 12 octobre 1969 à Beaufort en Caroline du Nord, est un joueur américain de basket-ball. Il évolue au poste d'ailier.

Biographie

Références

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Proballers
  • (en) Basketball Reference (joueurs de la NBA)
  • (en) Eurobasket (joueurs)
  • (en) Eurobasket (entraîneurs)
  • (e…En lire plus sur Wikipedia