Livre
Néerlandais

Candy

Kevin Brooks (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Als Joe tot over zijn oren verliefd wordt op Candy, voelt hij zich de koning te rijk. Maar dan ontdekt hij dat ze leeft in een gevaarlijke wereld vol drugs en geweld. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Candy
Auteur
Kevin Brooks
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Candy
Éditeur
Amsterdam: De Harmonie, 2006
327 p.
ISBN
90-6169-743-3 (hardback)

Commentaires

Jongen ontmoet meisje, meisje lacht tegen jongen, hij tracteert haar op een donut, zij streelt zijn vingers en hij valt als een blok voor haar, maar dan verschijnt haar pooier en druipt de jongen doodsbang af. Einde sprookje zou je denken. Thrillerachtige puberroman die de duistere en gewelddadige wereld van het heroïnehoertje Candy schetst en het verlies van onschuld van een gewone jongen. Pakkend en scherp geschreven vanuit de ik-persoon Joe, die alles wat belangrijk was in zijn leven (zoals gitarist in een bandje zijn) voor haar op het spel zet. Emotionele eenwording als enig zinnig levensdoel. In zijn derde roman geeft de schrijver de gedachten, gevoelens, angsten en twijfels van de hoofdpersoon inleefbaar weer. De personages komen goed uit de verf. Een liefdevolle en respectvolle rol is weggelegd voor de zus, als plaatsvervangster voor de afwezige moeder. Veel korte, staccatoachtige zinnetjes en levensechte dialoog. Uitstekende vertaling uit het Engels. Vooral voor jongens vanaf …Lire la suite

À propos de Kevin Brooks

Kevin Brooks, né le 12 octobre 1969 à Beaufort en Caroline du Nord, est un joueur américain de basket-ball. Il évolue au poste d'ailier.

Biographie

Références

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Proballers
  • (en) Basketball Reference (joueurs de la NBA)
  • (en) Eurobasket (joueurs)
  • (en) Eurobasket (entraîneurs)
  • (e…En lire plus sur Wikipedia