Livre
Néerlandais

Lucas

Kevin Brooks (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Het leven van een 15-jarig Engels meisje verandert ingrijpend nadat ze een jongen zonder verleden heeft ontmoet, die door de eilandbewoners om onbekende redenen gehaat wordt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Lucas
Auteur
Kevin Brooks
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lucas
Éditeur
Amsterdam: De Harmonie, 2004
ISBN
90-6169-694-1

Commentaires

Het leven van de 15-jarige Caitlin verandert ingrijpend wanneer ze Lucas ontmoet. Hij is een jongen zonder verleden, die door de eilandbewoners om onbekende redenen zo gehaat wordt dat ze hem de dood in drijven. Het verhaal, dat zich anno nu afspeelt op een Engels eiland, is in de ik-vorm geschreven. Spanning en emotie zijn duidelijk voelbaar voor de lezer door de opbouw en het beeldend taalgebruik. Prachtig beschreven worden de tegenstrijdige gevoelens van Caitlin t.o.v. haar vader (drinkt), broer (macho-gedrag) en Lucas (onbekend maar verliefd) en het onbegrip voor de houding van andere eilandbewoners (angst slaat om in haat voor het onbekende). Een vlot leesbaar, misschien op sommige momenten iets te langdradig door zeer gedetailleerde beschrijvingen, sfeervol verhaal voor met name meiden vanaf ca. 14 jaar. De auteur schreef eerder 'Martyn Big'*.

À propos de Kevin Brooks

Kevin Brooks, né le 12 octobre 1969 à Beaufort en Caroline du Nord, est un joueur américain de basket-ball. Il évolue au poste d'ailier.

Biographie

Références

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Proballers
  • (en) Basketball Reference (joueurs de la NBA)
  • (en) Eurobasket (joueurs)
  • (en) Eurobasket (entraîneurs)
  • (e…En lire plus sur Wikipedia