Livre
Néerlandais

Slangenkuil

Kevin Brooks (auteur), Jenny De Jonge (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Travis Delaney wordt ontvoerd door een extremistische groepering. Ze houden hem gevangen samen met Winston, die hij verdenkt van de moord op zijn ouders. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra subject
DET, Detectives (jeugd)
Titre
Slangenkuil
Auteur
Kevin Brooks
Traducteur
Jenny De Jonge
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The snake trap
Éditeur
[Amsterdam]: Uitgeverij De Harmonie, 2016
423 p.
ISBN
9789076174952 (paperback)

Commentaires

Travis Delaney wordt ontvoerd door een Taliban-achtige groepering. Ze willen hem uitruilen tegen het hoofd van MI5. Hij wordt gevangen gehouden samen met ene Winston die hij ervan verdenkt zijn ouders om het leven te hebben gebracht, zoals omschreven in de vorige delen van deze serie. Tijdens hun gevangenschap in een afgelegen kelder leren ze elkaar beter kennen en ontdekt Travis de ware toedracht van het auto-ongeluk van zijn ouders. Buitengewoon spannend en origineel verhaal dat veel serieuzer is dan de twee vorige delen. De auteur heeft zich verdiept in de werkwijze van extremisten en geeft daardoor het verhaal een extra dimensie die ook oudere lezers zal aanspreken. Vanaf ca. 12 jaar.

Slangenkuil

Travis blijft ervan overtuigd dat zijn ouders vermoord werden. In dit laatste deel van de trilogie krijgt hij echter weinig kans om dat zelf actief verder uit te zoeken, omdat hij ontvoerd wordt door een extremistische organisatie. Daardoor wordt hij samen met de vermoedelijke moordenaar van zijn ouders opgesloten. Dat maakt de situatie extra moeilijk voor hem, doch hij krijgt op deze manier wel meer zicht op hetgeen er allemaal gebeurd is. Ook de lezer krijgt zo meer inzicht in het kluwen van bendes, terreurorganisaties en geheime diensten. Het is namelijk niet altijd evident om door het bos de bomen nog te zien.​Deze reeks is dan ook ideaal voor lezers die houden van spanning, veel spanning zelfs, maar die er niet echt nood aan hebben om alles te doorgronden. Iemand die dit boek eerder leest vanuit interesse voor de verschillende betrokken organisaties haakt vermoedelijk reeds af tijdens het lezen van het eerste deel. Naast spanning komen de emotionele aspecten…Lire la suite

À propos de Kevin Brooks

Kevin Brooks, né le 12 octobre 1969 à Beaufort en Caroline du Nord, est un joueur américain de basket-ball. Il évolue au poste d'ailier.

Biographie

Références

Liens externes

 • Ressources relatives au sport :
  • Proballers
  • (en) Basketball Reference (joueurs de la NBA)
  • (en) Eurobasket (joueurs)
  • (en) Eurobasket (entraîneurs)
  • (e…En lire plus sur Wikipedia