Een meisje met bovennatuurlijke krachten wreekt zich op gruwelijke wijze op haar strenge en diepgelovige moeder en de haar treiterende medescholieren.
Titre
Carrie
Directeur
Kimberly Peirce
Antécédent bibliographique
Stephen King 1947-
Acteur
Chloë Grace Moretz Julianne Moore
Compositeur
Marco Beltrami
Scénariste
Roberto Aguirre-Sacasa
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
ca. 96 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626046158

Commentaires

Amerikaanse remake van de gelijknamige horrorklassieker uit 1976 van Brian De Palma, gebaseerd op de gelijknamige roman* van Stephen King. Deze remake uit 2013 is geregisseerd door Kimberly Peirce (Boys don't cry), met Chloë Grace Moretz (Kick-ass), Julianne Moore, Gabriella Wilde e.a. Carrie wordt zeer streng opgevoed door haar diepgelovige moeder die vermoedt dat Carrie paranomale gaven heeft. Als buitenbeentje wordt zij gepest op school. Als een van de pestkoppen wroeging krijgt en haar een leuk schoolbal wil bezorgen, wordt Carrie getransformeerd van lelijk eendje tot mooie zwaan. Haar kwelgeesten hebben echter weer iets pesterigs bedacht en Carrie reageert als een furie waarbij niemand meer veilig is. De pers is wisselend in zijn mening. Berend Jan Bockting (Volkskrant 7-11-'13) geeft slechts 2 (van 5) sterren: '(...) een remake die het origineel bijna scène voor scène nadoet, maar vergeet de ziel te kopiëren.' Marco Weijers (Telegraaf 7-11-'13) geeft 3 (van 5) sterren: '(...) ee…Lire la suite

À propos de Kimberly Peirce

Kimberly Peirce, née le 8 septembre 1967, est une réalisatrice de cinéma américaine.

Biographie

Kimberly Peirce est ouvertement lesbienne.

Filmographie

Comme réalisatrice

  • 1994 : The Last Good Breath (court métrage)
  • 1995 : Boys Don't Cry (court métrage)
  • 1999 : Boys Don't Cry
  • 2006 : The L Word (série télévisée) (saison 3, épisode 5)
  • 2008 : Stop-Loss
  • 2013 : Carrie, la vengeance
  • 2015 : Turn: Washington's Spies (série télévisée) (1 épisode)
  • 2015 : Manhattan (série télévisée) (1 épisode)
  • 2016 : American Crime (série télévisée) (1 épisode)
  • 2016 : Game of Silence…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions