Livre
Néerlandais

Ik ben KameLeon

Kristien Hemmerechts (auteur), An Candaele (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Op zijn eerste schooldag verandert KameLeon ineens van groen naar blauw. Dat vinden de dieren in de klas maar raar. Maar als ze zien dat KameLeon in nog meer kleuren kan veranderen, vindt iedereen hem geweldig. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
Ik ben KameLeon
Auteur
Kristien Hemmerechts
Dessinateur
An Candaele
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789462911178 (hardback)

Commentaires

KameLeon komt te laat op zijn eerste schooldag en alle ogen zijn op hem gericht. Als hij dan ook nog eens spontaan de kleur van zijn blauwe krukje aanneemt, trekt hij nog meer aandacht. Kikker vindt groen mooier. Anderen blauw, want dat is de kleur van vergeet-me-nietjes, van bosbessen en de hemel. 'Hier op school is jouw kleur blauw', concludeert GiRaf. Maar daarop begint KameLeon te huilen. Niet dat hij blauw geen mooie kleur vindt, maar hij wil af en toe veranderen. Gelukkig zien de andere dieren hier nu ook de lol van in. Vol bewondering kijken ze hoe hij springend van krukje naar krukje telkens weer van kleur verandert en er ontstaat direct een feestje met KameLeon als middelpunt. Prentenboek met een duidelijke moraal: iedereen is anders en verschillen moeten gevierd worden. De kleurrijke tekeningen van An Candaele benadrukken de diversiteit. De dieren variëren enorm in lichaamsgrootte: van een muisje tot een giraf die met zijn lange nek soms net niet helemaal op de pagina past. …Lire la suite

Ik ben KameLeon

Dit boek is tof om naar te kijken. De tekeningen zijn met potlood omlijnd en lijken handmatig ingekleurd. Het verhaal zelf begint ook leuk. Het gaat over KameLeon die voor het eerst naar school gaat. Op school zijn z’n klasgenootjes erg nieuwsgierig naar wie Kameleon is. Je merkt al meteen dat alle dieren een eigen karakter hebben. Kikker is streng terwijl Olifant juist heel lief is. De dieren schrikken erg wanneer Kameleon opeens van kleur verandert. Op een blauwe kruk wordt hij blauw. Hij krijgt dus de kleur blauw toebedeeld in de klas. Maar dan moet KameLeon huilen. De dieren vragen wat er scheelt. KameLeon vertelt dat hij af en toe eens van kleur moet veranderen. En opeens zit KameLeon op verschillende krukken en tafeltjes en verandert hij heel vaak van kleur. Big roept “Bij mij, bij mij!” (waarom?) en OliFant denkt dat Kameleon wat moet rusten als hij opeens uitgeput neer valt. De dieren zijn onder de indruk - Je kunt toveren! - en bouwen een feestje.

Naar het einde…Lire la suite

À propos de Kristien Hemmerechts

Kristien Hemmerechts (née le 27 août 1955 à Bruxelles) est une écrivaine belge flamande. Elle est également professeur de littérature anglophone à la KUB (Katholieke Universiteit Brussel - Université catholique de Bruxelles).

Biographie

Kristien Hemmerechts étudie la philologie germanique à la Faculté Universitaire de Saint-Aloysius ainsi qu'à la KUL (Katholieke Universiteit Leuven - Université Catholique de Louvain), et présente en 1986 sa thèse : A Plausible Story and a Plausible Way of Telling It: A structuralist analysis of Jean Rhys's novels.

C'est également en 1986 que débute sa carrière d'auteure de fiction, avec trois récits en anglais réunis dans un même ouvrage : First fictions, Introduction 9. Sa première nouvelle, Een zuil van zout est publiée en 1987. En 1998 paraît Taal zonder mijEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions