Livre
Anglais

The great alone

Kristin Hannah (auteur)
Een jonge vrouw komt in Alaska voor de keuze te staan haar eigen leven te gaan leiden of thuis te blijven wonen om haar moeder te steunen die wordt mishandeld door haar vader.
Titre
The great alone
Auteur
Kristin Hannah
Langue
Anglais
Éditeur
London: Pan Books, 2019
440 p.
ISBN
9781447286035 (paperback) 9781529013948 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

In 1974 gaat een getraumatiseerde Vietnamveteraan met zijn vrouw en 13-jarige dochter Leni in het onherbergzame Alaska wonen. Door zijn woedeaanvallen en zijn drankmisbruik mishandelt hij stelselmatig zijn dociele vrouw, wat hem niet geliefd maakt bij de kleine, hechte gemeenschap van de nederzetting Kenaq waarvan zij deel uitmaken. Als Leni, de hoofdpersoon, later verliefd wordt op de zoon van haar vaders aartsvijand, moet ze kiezen: óf ze blijft thuis wonen om haar moeder te steunen, óf ze gaat haar eigen leven leiden met haar geliefde. Maar voordat zij haar hart kan volgen, komen enkele onverwachte problemen op haar pad en neemt haar leven een dramatische wending. De beschrijvingen van het harde leven in Alaska zijn interessant om te lezen, maar ze worden wel heel vaak ongewijzigd in dezelfde bewoordingen herhaald. Ook legt de auteur elke reden voor emoties en handelingen van haar personages omstandig uit, waardoor er voor de lezer weinig anders overblijft dan hapklare, voorgekauwd…Lire la suite

À propos de Kristin Hannah

Kristin Hannah est une écrivaine américaine. Née en septembre 1960 en Californie, elle a vécu toute son enfance à Bainbridge Island dans l'État de Washington. Après des études de droit, elle a travaillé dans la publicité puis s'est consacrée à l'écriture de romans sentimentaux.

Œuvre

  • Pépites d'or, J'ai lu, 1995 ((en) A Handful of Heaven, 1991)
  • (en) The Enchantment, 1992
  • (en) Once in Every Life, 1992
  • En lire plus sur Wikipedia