Tijdens een periode waarin een afgelegen stadje uitgroeit tot een grote mijnbouwstad, brengt zwerfhond Red Dog de gemeenschap samen.
Sujet
Honden
Titre
Red dog
Directeur
Kriv Stenders
Antécédent bibliographique
Louis De Bernières
Compositeur
Cezary Skubiszewski
Acteur
Josh Lucas Rachael Taylor
Langue
Anglais
Éditeur
G2, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 88 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden
EAN
5060255691625

Commentaires

Australisch drama van Kriv Stenders, gebaseerd het boek 'Red Dog' (2001) van de Brit Louis De Bernières die geïnspireerd werd door ware gebeurtenissen. Het verhaal speelt in West-Australië, jaren zeventig van de twintigste eeuw. Het stadje Dampier is dan nog een nederzetting in de woestijn waar ruige mannen uit de hele wereld werken in de mijnbouw. Een roodharige zwerfhond van het ras kelpie (een veedrijvershond) biedt de mannen afleiding en gezelschap. Bovendien is hij berucht om zijn eetlust en winderigheid. Uiteindelijk kiest 'Red Dog' zelf zijn baas, buschauffeur John Grant. Wanneer deze omkomt bij een motorongeluk, blijft de hond hem jarenlang zoeken. In de hoofdrollen Josh Lucas, Rachael Taylor, Noah Taylor en Loene Carmen. Ruud Stift (Cinemagazine, i) ziet veel spelplezier, prachtige beelden van Australië en een perfect gekozen soundtrack: 'Een meeslepend verhaal waarin de lach en de traan op sfeervolle wijze zijn verpakt.' De film won diverse Australische filmprijzen. Geen ext…Lire la suite

À propos de Kriv Stenders

Kriv Stenders est un réalisateur et scénariste australien connu pour le film Red Dog et le thriller Kill Me Three Times.

Biographie

Filmographie partielle

Au cinéma

À la télévision

Récompenses et distinctions

Notes et références

Liens externes