Livre
Néerlandais

Spiegelman

Lars Kepler (auteur), Edith Sybesma (traducteur)
Vijf jaar na haar verdwijning wordt een 16-jarig Zweeds meisje, kort daarvoor vermoord, aangetroffen op een kinderspeelplaats; waar zij die vijf jaar is geweest is een raadsel..
Titre
Spiegelman
Auteur
Lars Kepler
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Spegelmannen
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020
539 p.
ISBN
9789403106410 (paperback)

Commentaires

Een 16-jarig Zweeds meisje wordt na schooltijd ontvoerd, waarna ze spoorloos verdwijnt. Vijf jaar later wordt zij, kort daarvoor vermoord, aangetroffen op een kinderspeelplaats. Bewakingsbeelden tonen aan dat er een getuige is van de moord, maar deze blijkt psychische problemen te hebben en weet niet meer wat hij gezien heeft. Door middel van hypnose wordt getracht zijn herinneringen naar boven te halen, vooral omdat de vrees bestaat dat meer tienermeisjes in gevaar zijn. Dit achtste deel in de serie over de Fins-Zweedse Inspecteur Joona Linna, van het schrijversechtpaar achter het pseudoniem van Lars Kepler, is geschreven volgens de van hen bekende succesvolle formule: korte, vlot geschreven hoofdstukken, veel details die zowel psychologisch als fysiek vaak schokkend zijn, duidelijke karaktertekening van de hoofdpersonen, snelle scènewisselingen en een behoorlijk plot. Wel worden in dit boek hier en daar de grenzen van de geloofwaardigheid opgezocht en komt het einde wat geforceerd o…Lire la suite

À propos de Lars Kepler

Lars Kepler est le nom de plume d'un couple d'auteurs suédois de romans policiers, Alexandra Coelho Ahndoril (en) (née le 2 mars 1966 à Helsingborg) et Alexander Ahndoril (en) (né le 20 janvier 1967 à Stockholm).

Œuvres

Série Joona Linna

  1. L'Hypnotiseur, Actes Sud, coll. « Actes noirs », 2010 ((sv) Hypnotisö…En lire plus sur Wikipedia