Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw erft van haar vader het familiehuis dat leegstaat nadat 20 jaar eerder haar tweelingzusjes spoorloos zijn verdwenen.
Titre
Onvindbaar
Auteur
Laura McHugh
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Arrowood
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2017
331 p.
ISBN
9789023466086 (paperback)

Commentaires

Onvindbaar

Eerste zin. Vroeger speelde ik een spelletje waarbij ik me inbeeldde dat iemand me op een vreemde, onbekende plek had achtergelaten en ik zelf de weg naar huis terug moest zien te vinden.

Twintig jaar geleden zag Arden Arrowood hoe haar tweelingzusjes ontvoerd werden in een goudkleurige auto. Er waren verdachten, maar niemand werd ooit veroordeeld voor het misdrijf. Nu keert Arden terug naar het monumentale huis in Keokuk, Iowa waar ze toen woonden en dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Het huis ademt verdriet, lekt constant water, maakt vreemde geluiden en laat de zusjes nog altijd fluisteren. Het wordt Arden daarbij duidelijk hoe onbetrouwbaar haar herinneringen zijn: een jongen die zich bezighoudt met cold cases beweert dat de meisjes nooit in een goudkleurige auto zijn meegetroond en zelf vindt Arden sporen van de tweeling die van na hun ontvoering moeten zijn. Iedereen die ze zou moeten vertrouwen, wordt verdacht: de buurvrouw had een affaire met Ardens vader en moest een abortus ondergaan, en Ardens intussen diepreligieuze moeder bleek twintig jaar geleden naast een legendarische pillenverslaving ook een wo…Lire la suite

Na de dood van haar vader erft Arden het familiehuis, dat leegstaat nadat twintig jaar eerder haar tweelingzusjes onvindbaar zijn verdwenen. De jonge vrouw komt na een moeilijke persoonlijke periode terug in haar geboortehuis, een enorm landhuis vol geheimzinnige kamers. Arden wordt hard geconfronteerd met de verdwijning van haar zusjes en de consequenties die dat heeft gehad op haar leven en op dat van haar gescheiden ouders. Moeder hertrouwt uiteindelijk met een godsdienstgek en de wat criminele en overspelige vader wordt verstoten door zijn rijke schoonfamilie. Arden ontdekt al snel dat haar herinnering over het afschuwelijke voorval vals is en probeert met behulp van een onderzoeksjournalist te ontdekken wat er werkelijk is gebeurd. Vrijwel iedereen heeft bewust of onbewust een witte vlek in zijn geheugen. Hoewel gehinderd door haar eigen problemen komt ze in een rustig tempo dichter bij de beklemmende waarheid. De lezer wordt net als Arden vakkundig op het verkeerde been gezet, m…Lire la suite

À propos de Laura McHugh

Laura McHugh, née le 8 septembre 1974 à Fort Madison en Iowa, est une romancière américaine, auteure de roman policier.

Biographie

En 2014, Laura McHugh publie son premier roman, Du même sang (The Weight of Blood) avec lequel elle est lauréate du prix Thriller 2015 du meilleur premier roman.

Œuvre

Romans

  • The Weight of Blood (2014)
    • Du même sang, Calmann-Lévy (2015) (ISBN 978-2-7021-5715-2), réédition Le Grand Livre du mois (2015) (ISBN 978-2-286-12276-8), réédition France Loisirs (2016) (ISBN 978-2-298-10969-6)
  • Ar…En lire plus sur Wikipedia