Livre
Néerlandais

Kwelling

Lauren Kate (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Een 17-jarig meisje gaat voor haar veiligheid naar een kustschool in Californie͏̈. Door haar onafhankelijke karakter gaat ze tegen de regels in en de demonen vinden haar.
Titre
Kwelling
Auteur
Lauren Kate
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Torment : a fallen novel
Édition
3
Éditeur
Houten: Van Goor, 2011
300 p.
ISBN
9789047512585 (paperback)

Commentaires

Gevallen engel Daniël en zijn geliefde zijn vervloekt: hun liefde mag niet zijn. Hij heeft het eeuwige leven, terwijl zij elke zeventien jaar sterft, om vervolgens weer geboren te worden. Reeds een duizendtal keren heeft Daniël haar zien doodgaan, terwijl Lucinda zich niets herinnert van haar voorbije levens. Zo gaat het al eeuwenlang, tot nu.
In Fallen, de voorganger van Kwelling, werd duidelijk dat de vicieuze cirkel doorbroken is. Dit keer overleeft Lucinda hun kus, wat wel eens zou kunnen betekenen dat dit leven haar laatste is. Daniël probeert haar dan ook te beschermen tegen alle mogelijke gevaren en brengt haar daarom naar de Kustschool. Ondanks zijn herhaalde smeekbeden dat ze op de campus moet blijven, zoekt Luce het avontuur op uit verveling, nieuwsgierigheid en de drang om op haar eigen benen te staan, wat haar een aantal keer in een netelige positie brengt.
Ondertussen komt ze, via de schaduwen die haar reeds haar hele leven lang achtervolgen, mee…Lire la suite
Luce (17) leeft in deze tijd in de VS. Zij is vele malen gereïncarneerd en wordt nooit ouder dan 17 jaar. In ieder leven ontmoet ze haar grote liefde: Daniël, een gevallen engel die haar probeert te beschermen. Luce is een legende op wie goede en slechte engelen en schaduwen uit het verleden jagen. Het verhaal gaat verder waar het eerste deel 'Fallen'* eindigde, vertelt over de achttien dagen van wapenstilstand. Luce gaat voor haar veiligheid naar een kustschool in Californië. Door haar onafhankelijke karakter gaat ze tegen de regels in en de demonen vinden haar. Ondanks de wapenstilstand gaat de jacht op haar door. Luce wil ditmaal ouder worden en zoekt naar aanwijzingen uit het verleden die haar kunnen helpen. Auteur is joods opgevoed en heeft een katholieke vader. Zij is geïnteresseerd in religie en heeft les gevolgd bij een docent die de Bijbel puur als literatuur zag. Het boek bevat Bijbelverwijzingen en de auteur speelt met het stereotiepe beeld van engelen. Veel dialogen, besch…Lire la suite

Kwelling

'Kwelling' is het vervolg op 'Fallen'. Luce wordt door Daniël ondergebracht in de Kustschool, een school geleid door engel Francesca en demon Steven. Ze leert er nieuwe mensen kennen en leert omgaan met de Verkondigers. Deze zwarte schaduwen, waarmee we in het eerste boek reeds kennis maakten, onthullen haar stukken van het verleden. Maar ze kan er ook gewoon instappen en zich door tijd en ruimte verplaatsen. Zo maakt ze kennis met haar familie uit haar vorige levens en komt steeds meer te weten. Langzaam maar zeker begint Luce te twijfelen aan Daniël. Welke relatie heeft hij toch met Cam? Ze krijgt het gevoel dat hij haar niet alles heeft verteld en dat hij iets gevaarlijks voor haar achterhoudt. En bovendien heeft ze ook gevoelens voor Miles ...
Het boek bestrijkt achttien dagen en de hoofdstukken tellen af naar een ontknoping op Thanksgiving. Zo lang duurt een of ander bestand tussen goed en kwaad. Maar het wordt voor Luce steeds duidelijker dat de grens tussen goed en kwaad …Lire la suite

À propos de Lauren Kate

Lauren Kate, née le 21 mars 1981 à Dallas au Texas, est une auteur américaine de romans fantastiques pour adolescents, traduite en trente langues différentes.

Biographie

Lauren Kate est née à Dallas le 21 mars 1981 et y a grandi. Elle a étudié à l’université d’Atlanta en Géorgie. Son premier livre intitulé The Betrayal of Natalie Hargrove a été publié en novembre 2009 en Angleterre. Le lycée de Dallas l'a inspirée pour ce premier livre. Par la suite, ses études à Atlanta l’ont inspirée pour l’écriture de son deuxième roman, premier de la série de cinq livres intitulée Damnés.

Elle vit à Los Angeles avec son mari, Jason.

En lire plus sur Wikipedia