Livre
Néerlandais

Pandemonium

Lauren Oliver (auteur), Willeke Lempens (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Lena (18, ik-figuur) is de wereld waarin ze is opgegroeid en waarin liefde als een ziekte wordt beschouwd, ontvlucht. Ze sluit zich aan bij het verzet en leert te overleven en te vechten voor haar idealen. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Liefde
Titre
Pandemonium
Auteur
Lauren Oliver
Traducteur
Willeke Lempens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pandemonium
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
351 p.
ISBN
9789044337129 (paperback)

Commentaires

Wat heb je aan vrijheid als je alleen bent? Lena heeft de oversteek gemaakt en is in de Wildernis beland, zonder Alex. Alleen, gewond, doelloos en verscheurd door verdriet strompelt Lena voort. Ze geeft zich bijna over aan de dood, waar zij Alex misschien kan weerzien, maar Raaf vindt haar net op tijd. Op de rand van de dood wordt een nieuwe Lena geboren. Langzaamaan krijgt haar leven weer zin. Zij sluit zich aan bij het verzet en raakt verwikkeld in een aanslag. Uit een heel onverwachte hoek lijkt de liefde haar weer te wenken. Ze is uiterst voorzichtig en bang om wat de liefde haar zou kunnen brengen, maar net als ze beslist om toch toe te geven, slaat het noodlot weer toe.
Pandemonium speelt zich af op twee verschillende momenten: net na Lena's ontsnapping en maanden later. Het zijn twee heel verschillende werelden. Na jaren binnen de stabiliteit van het systeem te hebben geleefd, werkt de Wildernis ontstemmend. Raaf en de verzetgroep waar ze bij hoort ontfermen zich over…Lire la suite
Lena (18, ik-figuur) vlucht weg uit de wereld waar 'behandelden' het voor het zeggen hebben. Een kille maatschappij waar men geen liefde kent. Als Lena behandeld is, vlucht ze naar de Wildernis met haar vriend, die daar overlijdt. Zij wordt daar opgevangen. Als ze Julian ontmoet, die ook behandeld is en achtervolgt wordt door de 'Aasgieren', is dit het begin van een spannende tocht met veel ellende. Vervolg op 'Delirium amoris'*. Het verhaal speelt afwisselend in het toen en nu (voor en na de behandeling). Dat maakt het wat ingewikkeld en het komt de spanning niet ten goede, evenals de vele nodeloze uitwijdingen waarin niets gebeurt. De vertaling is vaak te letterlijk, met veel tussenzinnen. Fantasyverhaal met een vleugje romantiek. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Lauren Oliver

Lauren Oliver, née le 8 novembre 1982 dans le comté de Westchester, est une romancière américaine.

Biographie

Œuvres

Série Delirium

  1. Delirium, Hachette Jeunesse, coll. « Black Moon », 2011 ((en) Delirium, 2011), trad. Alice Delarbre (ISBN 978-2-01-202126-6)
  2. Delirium - Livre 2, Hachette Jeunesse, coll. « Black Moon …En lire plus sur Wikipedia