DVD
Anglais

Cats & dogs

Lawrence Guterman (directeur), John Debney (compositeur)
Het jonge hondje Lou grijpt zijn kans om geheim agent te worden en neemt het op tegen de witte kater Mr. Tinkels en zijn katten
Titre
Cats & dogs
Directeur
Lawrence Guterman
Compositeur
John Debney
Langue
Anglais
Titre parallèle
Als kat en hond
Éditeur
Warner Home Video, 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
ca. 84 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Nederlands, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
7321931212533

Commentaires

Live-action jeugdfilm waarin honden en katten door geavanceerde animatietechnieken 'echt' praten. In het huis van de Brady's (Jeff Goldblum, Elizabeth Perkins) heerst een ware oorlog. Vader Brady probeert een middel tegen hondenallergie te ontwikkelen, de katten onder leiding van een witte kater proberen dit te voorkomen en de honden, vermomd als echte geheimagenten voorzien van hightech communicatiemiddelen met als insider de puppie Lou, verdedigen het fort. Belinda de Graaf (Trouw 11-10-'01) benadrukt dat Hollywood duidelijk meer houdt van honden dan van katten. Bart van der Put (Parool 10-10-2001): 'De komedie voor alle leeftijden kwam tot stand met behulp van de technieken die het biggetje Babe eerder met succes lieten spreken, maar de film mist het aandoenlijke en ontwapenende karakter van de Australische voorganger. Dat neemt niet weg dat ook Cats & Dogs een handvol geslaagde fuifnummers omvat, zelfs voor kattenliefhebbers (...). Het kindvriendelijke karakter is met een pup in d…Lire la suite

À propos de Lawrence Guterman

Lawrence "Larry" Guterman est un réalisateur, producteur, monteur et scénariste canadien.

Biographie

Lawrence Guterman étudie à Harvard et à l'université de Californie du Sud, où il est respectivement diplômé en physique et où il reçoit une maîtrise de cinéma en 1996.

Filmographie

Réalisation

  • 1990 : Headless!
  • 1996 : Goosebumps: Escape from Horrorland
  • 1998 : Fourmiz (séquences additionnelles)
  • 2001 : Comme chiens et chats
  • 2005 : Le Fils du Mask
  • 2007–2008 : Jimmy délire
  • 2012 : Back in Time

Production exécutive

  • 2015 : Remember

Montage