Aminata is nog klein als ze uit Afrika wordt weggevoerd, de hel van een slavenschip weet te overleven en terechtkomt op een indigoplantage in Virginia. Ze groeit op in gevangenschap, maar dankzij haar doorzettingsvermogen en intelligentie weet ze zich vrij te maken. Wat volgt is een uitzonderlijke reis, verteld in haar eigen woorden, via Canada, Londen en terug naar Afrika.
Extra subject
Tip van de bib!
Titre
Het negerboek
Auteur
Lawrence Hill
Traducteur
Ine Willems
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The book of negroes
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2015
448 p.
ISBN
9789046819425 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Sommige boeken maken een blijvende indruk en kunnen je wereldbeeld veranderen. Deze op uitgebreid en diepgaand onderzoek gebaseerde roman door een nazaat van slaven hoort daarbij. Het verhaal wordt verteld vanuit een in Afrika in vrijheid geboren moslimmeisje. Een roman als deze maakt duidelijk hoe onmenselijk en wreed het roven van mensen is en wat een prestatie het is dat zoveel zwarten met het systeem leerden te leven en een eigen gemeenschap wisten te creëren of zelfs hun vrijheid wisten te heroveren. Het verhaal: Animata Diallo wordt in 1756 op elfjarige leeftijd door zwarte slavenvangers gevangengenomen en met een slavenschip naar Amerika gebracht. Van een indigoplantage gaat ze naar Charles Town en in 1776 naar New York, waar ze vlucht. In 1783 vlucht ze met de andere zwarte loyalisten naar Nova Scotia. Na tien jaar discriminatie gaat ze mee naar het door Engelse abolitionisten gestichte Freetown in Sierra Leone. In 2008 won de auteur (1957) de Commonwealth Writers Prijs voor d…Lire la suite

À propos de Lawrence Hill

CC BY-SA 3.0 - Image by Nigel Dickson; copyright: Lawrence Hill (work for hire)

Lawrence Hill (né en 1957 à Newmarket en Ontario) est un écrivain canadien.

Biographie

Il fait des études supérieures à l'université Laval de Québec et obtient un baccalauréat en sciences économiques, puis une maîtrise en écriture de l'université Johns Hopkins de Baltimore. Il est ensuite journaliste pour le journal torontois The Globe and Mail et correspondant parlementaire à Ottawa pour le Winnipeg Free Press. En 2007, il collabore avec l'ancien soldat de l'armée américaine, maintenant considéré comme un déserteur, Joshua Key pour écrire, à partir de leurs entretiens, The Deserter's Tale: The Story of an Ordinary Soldier Who Walked Away from the War in Iraq, l'histoire d'un soldat ordinaire pendant la guerre en Irak.

Il reçoit le Commonwealth Writers' Prize En lire plus sur Wikipedia