Een man raakt betrokken bij de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw bij een eerdere ontvoering is omgekomen.
Titre
Bloedgeld
Auteur
Lee Child
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hard way
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2008
399 p.
ISBN
9789021006079

Plusieurs formats:

Commentaires

In Bloedgeld, de nieuwe Jack Reacher thriller, vinden we ex-militair Jack rustig genietend van een espresso terug in een café in New York. Deze rust wordt hem echter niet lang gegund, want hij blijkt getuige te zijn van een geldoverdracht in een ontvoeringszaak. Onder de indruk van zijn scherpzinnigheid, huurt de rijke Edward Lane Reacher in om mee de ontvoering op te lossen van Lanes vrouw Kate en haar dochter Jade. De zaak loopt echter niet zoals Reacher had verwacht: drie keer wordt het gevraagde losgeld betaald, maar telkens is de ontvoerder hen te snel af. Na wat speurwerk komt Reacher te weten dat Lane een wel erg donker verleden heeft. Zo werd zijn vorige vrouw ook ontvoerd en later vermoord teruggevonden. Samen met ex-FBI-agente Lauren Pauling trekt Reacher op onderzoek uit, waardoor de onthutsende waarheid aan het licht komt in een spannende ontknoping.

Bloedgeld houdt je van begin tot eind in de ban. In de eerste alinea wordt er reeds een geheimzinnige s…Lire la suite
In de pakkende opening van deze tiende Jack Reacher-thriller is de held zonder het te weten getuige van het ophalen van een auto met losgeld en raakt daarna betrokken bij het oplossen van de ontvoering van de vrouw en dochter van een miljonair, wiens eerste vrouw al bij een eerdere ontvoering omgekomen is. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, maar als Reacher in het onfrisse militaire verleden van zijn opdrachtgever duikt en ontdekt dat deze iets te verbergen heeft, rijst bij hem de vraag: gaat het hier eigenlijk wel om ontvoeringen? De niet altijd functionele, zeer gedetailleerde beschrijvingen en de wat geforceerd aandoende hoofdstukindeling nemen niet weg dat het tempo de spanning er goed in houdt, zeker als de handeling zich verplaatst van New York naar het Engelse platteland. De humor in het boek zit hem vooral in de karikaturale, larger-than-life hoofdpersoon, een onverschrokken, zeer zelfverzekerde loner, die geen horloge bezit, maar wel altijd precies weet hoe laat het is. …Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia