Livre
Néerlandais

De affaire

Lee Child (auteur), Jan Pott (traducteur)
Wanneer in een klein plaatsje in Mississippi enkele mooie vrouwen zijn vermoord, zet het ministerie van defensie majoor Jack Reacher undercover op de zaak.
Titre
De affaire
Auteur
Lee Child
Traducteur
Jan Pott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The affair
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2011
383 p.
ISBN
9789024537075 (paperback)

Commentaires

De affaire is de zeventiende roman van Lee Child in de Jack Reacher-serie. Aan het einde is het hoofdpersonage zesendertig en is hij terechtgekomen op de zwarte lijst van het leger. Gedwongen laat hij het Pentagon achter zich, kiest een willekeurige weg en steekt zijn duim omhoog. Voortaan zal hij willekeurig door de wijde ruimtes van het Amerikaanse binnenland zwerven en het onrecht bestrijden dat hij tegenkomt in de kleine stadjes.
De affaire, uitzonderlijk in de ik-vorm geschreven, is gesitueerd in 1997, toen Reacher nog een beloftevolle MP majoor was bij de landmacht. In een klein stadje in Mississippi is een jonge, mooie vrouw vermoord en het Pentagon is bezorgd dat mogelijk militairen van de daar gevestigde basis betrokken zouden kunnen zijn. Omdat de jonge commandant het zoontje is van een senator, moet elk mogelijk schandaal in de kiem gesmoord worden. Reacher wordt undercover uitgestuurd om te observeren en te rapporteren, maar zelf geen actief opsporingsw…Lire la suite
De 16e thriller met Jack Reacher in de hoofdrol. In een uithoek van Mississippi is een jonge vrouw gruwelijk vermoord. De dader kan iemand uit het plaatsje zelf zijn of iemand van de vlakbij gelegen legerbasis, waarvan de poort vanwege de moord gesloten is. Jack Reacher wordt undercover naar het dorpje gestuurd terwijl een collega op de basis zelf onderzoek doet. Er blijken al eerder twee jonge vrouwen op overeenkomstige wijze vermoord te zijn. Samenwerkend met de vrouwelijke sheriff Deveraux vordert het onderzoek traag; Reacher raakt er langzamerhand van overtuigd dat er vanuit Washington aan bepaalde touwtjes getrokken wordt. De Jack Reacher thrillers zijn populair: ze zitten goed in elkaar, hebben voldoende actie en altijd weer boeiende met humor geschetste personages. Uiteraard is Reacher een 'flat character' dat weinig emoties toont, op een onverschillige manier gewelddadig kan zijn, iedere tegenstander moeiteloos verslaat en oog heeft voor vrouwelijk schoon. Maar dat type past i…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia