De bezoeker

Lee Child (auteur)
Een man helpt de FBI bij de jacht op een seriemoordenaar die zijn slachtoffers achterlaat in een bad dat is gevuld met verf.
Titre
De bezoeker
Auteur
Lee Child
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The visitor
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2000
367 p.
ISBN
90-245-3860-2

Plusieurs formats:

Commentaires

De FBI staat voor een raadsel bij het onderzoek naar de moord op twee vrouwen. Ze werden naakt aangetroffen in hun badkuip, volledig onder de camouflageverf. Twee verschillende wetsdokters konden geen doodsoorzaak vinden en daarenboven liet de mysterieuze 'bezoeker' niet het minste spoor na. Het enige dat de slachtoffers met elkaar in verband brengt, is dat ze beiden destijds in het leger een of andere hogere officier van seksuele intimidatie hebben beschuldigd. De profileringseenheid van de FBI komt na haar voorbereidend werk terecht bij Jack Reacher, die hen lang geleden bij hun problemen bijstond. Van hoofdverdachte evolueert Jack na de volgende moord tot adviseur en later tot onofficiële leider van het opzoekingsteam. Hij wordt geholpen/geboycot door een vrouwelijke FBI-lijfwacht die zijn capaciteiten beurtelings verdedigt en in vraag stelt. Ondertussen leert de lezer de zorgvuldige planning maar ook de gedachten van de dader kennen.

Zeer spannende thriller die alles te bi…Lire la suite
Jack Reacher, voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie, wordt door de FBI ingeschakeld bij de speurtocht naar een seriemoordenaar, die vrouwen dood achterlaat in een bad dat is gevuld met camouflageverf, zonder dat er uiterlijke tekenen van geweld waarneembaar zijn. Het spoor leidt in eerste instantie naar een hoge militair, maar uiteindelijk blijkt deze niets met de zaak te maken te hebben. Een van de mensen van de FBI die het onderzoek leiden blijkt de dader te zijn. De schrijver is erin geslaagd om een bijzonder vlot leesbaar en boeiend verhaal te schrijven. De dialogen zijn uitstekend afgewisseld met informatieve gedeelten, de spanning blijft tot het laatst toe bewaard en de afloop is zowel verrassend als zeer bevredigend. Kortom, een boek dat liefhebbers van spannende thrillers in een keer uit zullen lezen. Lee Child (geb. 1954) is een Britse schrijver die bijna twintig jaar bij Granada Television werkte waar hij medeverantwoordelijk was voor kwaliteitsseries als 'Bri…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia