Niets te verliezen

Lee Child (auteur)

Niets te verliezen

Dans la série:
Genre:
Jack Reacher,voormalig lid van de militaire politie, komt in een stadje aan waar hij om onduidelijke redenen onwelkom is; hij gaat gei͏̈ntrigeerd op zoek naar het waarom.
Titre
Niets te verliezen
Auteur
Lee Child
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nothing to lose
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2008
431 p.
ISBN
9789024522293

Plusieurs formats:

Commentaires

De eigenzinnige Jack Reacher zwerft rond door de VS en trekt daarbij allerlei moeilijkheden aan. Daar maakt hij dan maar het beste van door zijn belagers definitief uit te schakelen. In deze twaalfde thriller rond deze gewezen MP majoor is de aanleiding voor de verwikkelingen wel heel zwak. Jack wil het continent diagonaal oversteken, van de Atlantische naar de Grote Oceaan. Hij neemt de bus als er een is, lift als dat niet zo is, en loopt indien nodig. Wanneer hij belandt in een diner in Despair, een kleine saaie fabrieksstad in Colorado, weigert men hem te bedienen. Vier kleerkasten van hulpagenten worden opgeroepen om hem buiten te werken. Een eerste knokpartij loopt goed af, maar de sympathieke vechtmachine belandt toch in de gevangenis voor landloperij. Wat later wordt hij twintig kilometer verder over de stadsgrens gezet. In het vredige, fatsoenlijke stadje Hope kan hij wel rustig zijn koffie drinken, maar Reacher zou Reacher niet zijn als hij niet terug zou gaan naar Despair. I…Lire la suite
Twaalfde deel in de thrillerserie over Jack Reacher, avonturier en voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie. Reacher, die al tien jaar door Amerika zwerft met als enige bagage zijn pinpas en opvouwbare tandenborstel, is nu in Colorado. Daar doet hij achtereenvolgens de stadjes Hope en Despair aan. In Despair is het niet pluis, het lokale restaurant weigert hem te bedienen en na een flinke knokpartij belandt hij in de cel en wordt vervolgens de stad uitgezet. Uiteraard keert Reacher terug om uit te zoeken wat er aan de hand is waarbij hij letterlijk struikelt over een lijk. Tijdens zijn onderzoek, waarbij hij geassisteerd wordt door een aantrekkelijke politievrouw, ontdekt hij dat de geheimzinnigheid in Despair te maken heeft met een apocalyptische staalfabrikant met veel macht en met de Amerikaanse aanwezigheid in Irak. Een Reacher-thriller is altijd de moeite waard, stijl, dialogen en plot stellen ook nu niet teleur. Reacher is een mooie superheld, balancerend op het rand…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia