Livre
Néerlandais

Spervuur

Lee Child (auteur)
Een FBI-agent gaat op zoek naar een collega die door een louche zakenman gevangengehouden zou worden.
Titre
Spervuur
Auteur
Lee Child
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Persuader
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003
382 p.
ISBN
90-245-4388-6

Commentaires

Jack Reacher, voormalig militair politieman was er tien jaar zeker dat hij zijn aartsvijand Quinn had gedood tot hij, in een korte flits, meent hem te zien instappen in een limousine. Reacher gaat undercover, verijdelt de ontvoering van de zoon van de corrupte tapijtimporteur Beck en wordt zelfs door de man in dienst genomen als veiligheidsagent. Stapje bij stapje geraakt hij dichter bij Quinn maar moet ondertussen proberen zijn ware identiteit verborgen te houden. Ook moet hij op zoek gaan naar een vorige undercoveragente die al een tijdje spoorloos is. Daarenboven moet hij als nieuweling zijn collega's veiligheidagenten één voor één het zwijgen opleggen om zelf te kunnen overleven.

Zevende boek van Child met moordmachine Reacher als hoofdpersonage en net als al de vorige is dit weer een keiharde thriller die de lezer vanaf de eerste pagina in zijn ban heeft. Verwacht geen grote literatuur of geen psychologische hoogstandjes maar lees dit boek omdat er zoveel vaart in zit, omd…Lire la suite
Net als in Lee Childs eerste Jack Reacher thriller 'Jachtveld' is in dit zevende deel Jack Reacher, avonturier en voormalig agent van de Amerikaanse militaire politie, zelf aan het woord. En onze held krijgt het weer zwaar te verduren. Al in de eerste zin wordt een rechercheur neergeschoten - door Jack Reacher!- , even later verijdelt Jack de ontvoering van de 20-jarige Richard Beck (die al een oor bij een eerdere ontvoering kwijtraakte) en vanaf dat moment wordt de lezer meegesleept in een adembenemend avontuur. Reacher is bezig met een undercover-operatie en komt in het hol van de leeuw (Richards vader) terecht, een verlaten landhuis aan de kust van Maine. Richards vader wordt van grootschalige drugssmokkel verdacht en zou een FBI agent hebben gekidnapt. Verder heeft hij nauwe banden met Quinn, een oude vijand van Reacher die hij dood waande. Een bijzonder spannende en zeer avontuurlijke thriller, met een sympathieke held, veel onverwachte wendingen, een goed plot, redelijk wat gewe…Lire la suite

À propos de Lee Child

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins at Flickr

Lee Child, de son vrai nom James Dover Grant, né le 29 octobre 1954 à Coventry, est un écrivain et scénariste britannique.

Biographie

Il fait des études de droit à Sheffield, puis il travaille à la chaîne de télévision Granada Television à Manchester. Il y reste dix-huit ans avant de se lancer dans l'écriture. Il vit actuellement à New York.

À partir de 1997, il publie une série d'une vingtaine de thrillers où le héros récurrent, Jack Reacher, ancien officier de police militaire, se déplace en mission aux quatre coins des États-Unis. Comme tout dur à cuire du polar, Reacher est solitaire, froid, efficace et hanté par son passé. Ses ouvrages sont des best-sellers. Le personnage est incarné au cinéma à deux reprises par Tom Cruise. L'écrivain réalise un caméo dans les deux longs métrages.

En lire plus sur Wikipedia