Autobiografisch verhaal over de verwoestende werking van huiselijk geweld binnen een huwelijk.
Titre
Ik was van hem
Auteur
Leslie Morgan Steiner
Traducteur
Karina Zegers de Beijl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Crazy love
Édition
2
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2010
287 p.
ISBN
9789044325676 (paperback)

Commentaires

Leslie Morgan Steiner is een succesvolle vrouw, gehuwd en moeder van drie kinderen. Zij heeft gestudeerd en had lang een geheim. Ze besliste onlangs om haar intelligentie ten dienste te stellen van mishandelde vrouwen.  Maar eerst schreef ze dit boek.
Leslie is zelf gedurende 5 jaar mishandelt door haar eerste echtgenoot. 
Haar boek vertelt hoe ze op haar 22ste de man van haar leven leert kennen, Conor, een mooie verstandige man die langzaamaan haar hart verovert.
Hij vertelt haar al snel over zijn ongelukkige jeugd met een stiefvader die hem als kind mishandelde en zijn eigen kinderen leerde hoe Conor anders behandeld moest worden door hem weinig voedsel te geven en permanent te slaan en te vernederen. Zijn moeder heeft het nooit voor hem opgenomen. De mishandelingen maakten hem tot de man die hij nu is, een man die zelf mishandelt. 
Voor haar huwelijk wordt ze al geconfronteerd met zijn gewelddadigheid als hij haar keel bijna dichtknijpt. Zij is verschoten maar b…Lire la suite
De schrijfster woont in de Verenigde Staten, studeerde aan Harvard en is succesvol als marketingmanager. Daarnaast zet ze zich in voor de belangen van mishandelde vrouwen. Ze probeert hen bewust te maken van de verwoestende impact van huiselijk geweld en hun middelen aan te reiken om hun eigen kracht terug te vinden. De allesoverheersende invloed die geweld binnen een relatie kan hebben, is ook het thema van dit autobiografische en meeslepende verhaal. Hoofdpersoon is een jonge, succesvolle vrouw, die op het eerste gezicht alles in het leven mee lijkt te hebben: een liefdevolle relatie, leuke baan bij een bekend tienerblad, flitsend leven. Langzaam wordt echter duidelijk dat achter die smetteloze buitenkant een afschuwelijk en zelfs levensbedreigend geheim schuilgaat. In het boek wordt op een beklemmende manier duidelijk hoe geweld zich van generatie op generatie in een familie kan voortzetten en kan leiden tot 'foute' partnerkeuzes. Een spannend, waargebeurd en ontroerend boek dat ee…Lire la suite