Een Australische vrouwelijke drieling van 33 jaar heeft zeer verschillende levensinstellingen en maakt in een jaar meer mee dan hen lief is.
Titre
Drie wensen
Auteur
Liane Moriarty
Traducteur
Anna Livestro
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Three wishes
Éditeur
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017 | Autres éditions
397 p.
ISBN
9789400509238 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Drie wensen beschrijft op een chaotische manier het wel en wee van de drieling Kettle. Cat en Lynn, uit één ei voortgekomen lijken sprekend op elkaar, Gemma is het buitenbeentje, want uit een ander ei ontsproten.

Het boek opent met een scène in een restaurant waar de drie zussen hun verjaardag vieren. Een jolige bedoening tot de vrolijkheid omslaat in verwijten en grof taalgebruik. Aan de festiviteiten komt abrupt een einde wanneer Cat haar visvork in de buik van de zwangere Gemma plant. De rest van het boek beschrijft het jaar dat aan dit restaurantbezoek is voorafgegaan. Lynn runt een cateringbedrijf en is getrouwd met Michael. Cat werkt in de reclamewereld, en is getrouwd met Dan, die haar verlaat voor een jongere vrouw. Gemma, die na de plotse dood van haar vriend van job naar job en van man naar man fladdert, lijkt enig houvast te vinden in de armen van Charlie. Moeder Maxine en vader Frank scheiden maar raken, ouder en wijzer geworden, opnieuw verliefd op elkaar.Lire la suite
Een jaar uit het leven van een 33-jarige vrouwelijke drieling uit Australië. Het verhaal begint in een restaurant waar anonieme bezoekers beschrijven hoe een verjaardagsfeestje van de drie vrouwen abrupt eindigt als een van hen de zwangere van het drietal in haar buik prikt met een fonduevork. Wie dat was, ontdekt de lezer pas later in het verhaal dat beschrijft wat er aan voorafging. De drieling Lyn, Cat en Gemma hebben zeer uiteenlopende karakters en levens. Zakenvrouw, organisatiewonder en perfecte moeder en echtgenote Lyn heeft stiekem paniekaanvallen. De dromerige Gemma die door leven, banen en relaties heen fladdert, heeft bindingsangst. Spil van het drietal is de emotionele en felle Cat, die zo graag kinderen wil, en haar echtgenoot de deur uitgooit als hij haar een onenightstand opbiecht. Vrolijk, vlot, levendig geschreven chicklit verhaal over (familie)relaties, onderlinge wedijver, genegenheid en ruzies, vol humor en met pittige dialogen. Geschreven vanuit het wisselend pers…Lire la suite

À propos de Liane Moriarty

Liane Moriarty, née le 15 novembre 1966, est une romancière australienne dont les ouvrages sont publiés en France par les Éditions Albin Michel. Elle est la sœur aînée de l'auteure Jaclyn Moriarty.

Carrière

Après ses études, Liane Moriarty a travaillé dans la publicité et le marketing pour une société d'édition juridique. Elle a ensuite dirigé sa propre entreprise avant de travailler comme rédactrice publicitaire indépendante. En 2004, après avoir obtenu une maîtrise à l'Université Macquarie de Sydney, son premier roman Three Wishes, écrit dans le cadre du diplôme, a été publié.

Elle vit à Sydney avec son mari, Adam, ancien fermier de Tasmanie qui a travaillé dans le marketing agricole, et ses deux enfants, George et Anna,.

Son roman Petits …En lire plus sur Wikipedia