Livre
Néerlandais

Karel krijgt een hondje

Liesbet Slegers (auteur)

Karel krijgt een hondje

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Karel is heel blij, want hij krijgt een hondje. Hij weet al heel goed wat hij allemaal moet doen om goed voor het hondje te zorgen. Prentenboek met felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Honden
Titre
Karel krijgt een hondje
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789044818192 (hardback)

Commentaires

Als Karel een jong hondje krijgt, moeten daar eerst spulletjes voor gekocht worden. Als het hondje er eenmaal is, moet hij nog van alles leren, maar Karel kan er meteen al heerlijk mee spelen. Het boekje bevat twaalf mooie illustraties die steeds geplaatst zijn in zwartomlijnde kaders op de rechterpagina. Het zijn eenvoudige rustige tekeningen, waarbij de in heldere kleuren geschilderde figuurtjes duidelijk zwartomlijnd zijn. De illustraties laten niet meer zien, dan in de tekst beschreven wordt. De vrij uitgebreide tekst in quasihandgeschreven zwarte letters is steeds geplaatst op de linkerpagina tegen een wisselend gekleurde achtergrond, eveneens binnen een zwartomlijnd kader. De tekst is heel begrijpelijk geschreven vanuit het perspectief van de peuter Karel. Over Karel zijn al vele peuterboeken verschenen. Bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken en redelijk dikke, glanzende pagina’s, die stevig zijn ingenaaid. Het geheel ziet er fleurig uit met op het omslag Karel …Lire la suite

Karel krijgt een hondje

Karel telt de dagen af. Binnenkort krijgt hij een hondje. De dag waarop ze de hond mogen halen, staat op de kalender aangeduid. Karel gaat samen met mama spullen voor de hond kopen: een mand, een leiband, een bal, eetbakjes, enzovoort. Dan is het zover! Ze mogen de pup gaan halen. Ze beslissen om de hond ‘Rob’ te noemen.
Nu begint het avontuur pas echt want Rob moet alles nog leren: gehoorzamen aan zijn baasjes, dringende plasjes even ophouden, … Een hondje opvoeden is niet altijd even gemakkelijk, maar Karel en Rob worden al snel beste vriendjes.
Een leuk verhaaltje in de reeks van Karel, waarbij Karel steeds een nieuwe ervaring deelt met zijn lezertjes. Met dit verhaal wil Karel vertellen dat een hondje in huis nemen ook verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Met kleurrijke prenten en een eenvoudig verhaal probeert Liesbet Slegers de boodschap over te brengen. Opdracht volbracht!