Na bomaanslagen en liftongelukken wordt de burgemeester van New York gemangeld door de giftige columns van een journaliste.
Titre
Lift
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Waldemar Noë
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elevator pitch
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, copyright 2020
415 p.
ISBN
9789022589366 (paperback)

Commentaires

New York is in rep en roer. Burgemeester Richard Headly, die gewoonlijk al onder vuur ligt van lokale media, vooral van journaliste Barbara Matheson, krijgt grote problemen na bomaanslagen en liftongelukken in zijn stad. Ongelukken? Zijn het wel ongelukken? Waarom moet een ‘liftongeval’ een Russische specialiste in bioterrorisme treffen, is de vraag van de Russische ambassadeur. De zoon van de burgemeester en zijn geheimzinnige stafmedewerker Chris Vallens lijken een eigen agenda te hebben. Barbara Matheson bijt zich vast in de duistere gebeurtenissen - de spreekwoordelijke drukinkt stroomt door haar aders - en haar giftige columns treffen steeds doel. Intussen krijgen rechercheurs Jerry Bourgue en Lois Delgado te maken met een geheimzinnige moord op een liftmonteur. Zijn gezicht is verwoest en zijn vingertoppen zijn afgesneden, alles om identificatie te voorkomen. En wat is de rol van meneer Clement, voorman van de Flyovers? Bestsellerauteur Linwood Barclay (1955) weet de spanning in…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker