Livre
Néerlandais
Privédetective Cal Weaver krijgt een jongen onder zijn hoede die een rustig heenkomen zoekt na het veroorzaken van een fataal ongeluk en politieman Barry Duckworth doet onderzoek naar een zeer merkwaardige ontvoering.
Titre
Onhoudbaar
Auteur
Linwood Barclay
Traducteur
Waldemar Noë
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Parting shot
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018
367 p.
ISBN
9789022582824 (paperback)

Commentaires

Nadat hij een tiener heeft doodgereden, krijgt Jeremy slechts een voorwaardelijke straf. Dat zorgt voor zoveel onbegrip dat onbekenden wraak op hem willen nemen. Ook anderen die de dans ontspringen na hun misdaad worden op een wrede manier gestraft. Privédetective Cal Weaver raakt bij Jeremy betrokken en stuit op vreemde zaken. Maar dan richt de woede van de onbekenden zich ook op hem. Vierde, zelfstandig te lezen deel dat speelt in het stadje Promise Falls en weer bekende sympathieke hoofdrolspelers kent als Weaver en politieman Duckworth. De hoofdstukken wisselen om beurten van de ene naar de andere verhaallijn tot die bij elkaar komen. Het verhaal wordt tamelijk klein gehouden maar binnen het stadje vindt veel wreedheid plaats. Op de hoofdrolspelers na blijven de meeste karakters plat en handelen zij voorspelbaar. Daardoor is het verhaal weliswaar spannend maar niet echt verrassend. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal prima te volgen voor een brede doelgroep van liefhebbe…Lire la suite

À propos de Linwood Barclay

Linwood Barclay est un écrivain et ancien éditorialiste canadien né en 1955 aux États-Unis.

Biographie

Linwood Barclay est né en 1955 à Darien dans le Connecticut aux États-Unis. Sa famille émigre au Canada lorsqu'il n'avait que quatre ans.

Il vit à Oakville avec sa femme Neetha et ses deux enfants.

Œuvre

Humour

  • Mike Harris Made Me Eat My Dog
  • Father Knows Zilch: A Guide for Dumbfounded Dads, Toronto 1996
  • This House Is Nuts! : Surviving the Absurdities of Everyday Life, Toronto 1997
  • Last Resort: A Memoir, Toronto 2000

Série Une enquête de Zack Walker