Op de universiteit van Oxford hangen de leden van de elitaire vereniging 'The Riot Club' de beest uit, maar hun uitspattingen lopen uit de hand.
Titre
The riot club
Directeur
Lone Scherfig
Scénariste
Laura Wade
Compositeur
Kasper Winding
Acteur
Sam Claflin Max Irons Douglas Booth Natalie Dormer
Langue
Anglais
Éditeur
Lumière, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
107 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Gebaseerd op het toneelstuk Posh van Laura Wade
EAN
5425019008956

Commentaires

Engels studentendrama (2014) van Lone Scherfig (An education), gebaseerd op het toneelstuk van Laure Wade. Op de universiteit van Oxford hangen de leden van de elitaire vereniging 'The Riot Club' de beest uit. Hun uitspattingen lopen gierend uit de hand. Als inspiratie voor dit verhaal diende The Bullingdon Club waar onder meer de Britse premier Cameron en burgemeester Johnson van Londen lid van waren. Nu.nl ( 3-12-'14) geeft 4 sterren en vindt het een 'beklemmend drama over een elitair clubje dat doet waar ze zin in hebben en daar meestal mee wegkomt.' Arjan Welles (filmtotaal.nl 3-3- 14) geeft ook 4 sterren: 'Pas als de leden van het extravagante eetdispuut zich verplaatsen naar een pub buiten Oxford wordt de oorsprong van het verhaal blootgelegd. De regie van de Deense filmmaakster Lone Scherfig wordt dan steeds geconcentreerder. Het levert een lange, ademstokkende sleutelscène op die haast te ongemakkelijk is om naar te kijken.' Met onder meer Sam Claflin (Hunger games), Max Irons…Lire la suite

À propos de Lone Scherfig

Lone Scherfig (née le 2 mai 1959 à Copenhague) est une réalisatrice de films danoise.

D'abord adepte du parti pris esthétique du Dogme95, elle tourne Italian for Beginners (Italiensk for begyndere) en 2000 : cette comédie romantique reçoit de nombreuses récompenses internationales dont l'Ours d'argent au Festival international du film de Berlin.

Elle réalise en 2009 le film Une éducation à partir d'un scénario de l'écrivain britannique Nick Hornby, fondé sur une partie du récit autobiographique de la journaliste britannique Lynn Barber.

Filmographie

  • 1990 : The Birthday trip (Kaj's fodselsdag)
  • 1998 : On our own (Nar mor kommer hjem)
  • 2000 : Italian for Beginners (Italiensk for begyndere)
  • 2002 : Wilbur (Wilbur Wants to Kill Himself)…En lire plus sur Wikipedia