Livre
Néerlandais

Arthur en de wraak van Malthazard

Luc Besson (auteur)

Arthur en de wraak van Malthazard

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Arthur (10) krijgt een boodschap dat de Minimoys in gevaar zijn. Via een verrekijker reist hij naar hen toe en probeert Selenia te redden. Is hij op tijd om naar de gewone wereld terug te keren? Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Arthur en de wraak van Malthazard
Auteur
Luc Besson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Arthur et la vengeance de Maltazard
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2006
173 p.
ISBN
9789022546468

Commentaires

Derde deel uit de fantasytrilogie over Arthur, waarvan het eerste deel met kerst 2006 in de bioscoop te zien was. De auteur is een internationaal bekend regisseur en producer van onder andere 'Léon', 'Nikita' en 'The Fifth Element'. Arthur (10) is met zijn vader en moeder aan het logeren bij oma en opa. Een spin brengt hem een rijstkorrel met daarop de tekst ‘help’. Arthur denkt dat zijn prinses Selenia van het volk van de Minimoys in gevaar is. Hij reist via een verrekijker naar de Minimoys, wordt twee millimeter groot en krijgt een Efteling-achtig uiterlijk. Hij wordt daarbij geholpen door Matassalai-krijgers die 2,5 meter lang zijn en bij opa en oma in de achtertuin wonen. Het verhaal loopt niet goed af. Het boek bevat veel bizarre vergelijkingen. De ouders van Arthur zijn vreemd en het hele verhaal is zeer onrealistisch. De auteur betrekt de lezer echter bij het verhaal door het gebruik van de wij-vorm (‘zoals we weten…’). Het boek is zowel humoristisch als spannend en de gebeurte…Lire la suite

À propos de Luc Besson

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Luc Besson est un réalisateur, producteur et scénariste français, né le 18 mars 1959 dans le 15e arrondissement de Paris.

Révélé au cours des années 1980 par ses films Le Dernier Combat (1983) et Subway (1985), il s'impose avec Le Grand Bleu (1988), triomphe au box-office. Bien qu'il soit vu comme un réalisateur prometteur du cinéma français, l'esthétique trop travaillée de ses films, au détriment de l'histoire, lui vaut l'inimitié de la critique. Avec l'ouverture internationale que lui apporte Le Grand Bleu, il confirme avec de nouveaux films à succès : Nikita (1990), Léon (1994), Le Cinquième Élément (1997), Jeanne d'Arc (1999).

En lançant sa société de production EuropaCorp en 2000, il tente de rivaliser avec les majors américaines, avec des films produits …En lire plus sur Wikipedia