Livre
Néerlandais

Even lachen, Muis !

Lucy Cousins (auteur)

Even lachen, Muis !

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Muis maakt foto's van haar vriendjes, maar als ze zelf op de foto wil, heeft ze iemand anders nodig. Hardkartonnen prentenboek met grote, felgekleurde illustraties en tabs. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet supplémentaire
PRENT-ZIZO : Kunst
Titre
Even lachen, Muis !
Auteur
Lucy Cousins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Smile, Maisy !
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2004
[16] p. : ill.
ISBN
90-258-4407-3

Commentaires

Muis gaat een dagje op stap met haar fototoestel. Ze zoekt haar vriendjes op en maakt van elk van hen een mooi plaatje. Van Kees krokodil met zijn saxofoon, van Kora de kip die op het strand speelt met haar bal, van de waterskiënde Struis, van Oscar Olifant terwijl hij als een acrobaat de trampoline bespringt en van Eddie de eekhoorn die in zijn racewagen komt voorbij gescheurd. Op het eind heeft Muis een mooie collectie foto's bij elkaar gekiekt, maar toch ontbreekt er nog iemand. Muis zelf natuurlijk! Maar niet getreurd, daar komt Kees krokodil al aangelopen: "Even lachen, Muis!" en "klik!", Muis' fotoalbum is volledig.

Dit is een heel eenvoudig boekje, met weinig verhaal of grote gebeurtenissen, dus ideaal wanneer je een rustmoment wil inbouwen voor je peuter, bv. voor het slapengaan. Lucy Cousins koos voor een stevige kartonuitgave, zodat ook de allerkleinsten het boekje zonder ongelukken kunnen lezen. De tekeningen zijn -- zoals Muis-kenners wel weten -- duidelijk en heel …Lire la suite
Muis neemt foto's van zijn dierenvriendjes. Zo is daar Kees de krokodil met zijn saxofoon, Kora de kip met haar strandbal en Struis op zijn waterski. Ook zien we Oscar de olifant op zijn trampoline, en Eddie de eekhoorn in zijn auto. Muis wil graag dat de dieren vrolijk op de foto staan en daarom zegt hij telkens wanneer hij een foto neemt: 'Even lachen'. De foto's zijn dan ook prachtig. Kees de krokodil maakt tenslotte nog een foto van Muis, dan is er van ieder dier een mooie foto. De in vrolijke kleuren acrylverf uitgevoerde, enigszins gestileerde illustraties lopen door op beide pagina's. De op handschrift gelijkende korte tekst in groot lettertype bevindt zich op nagenoeg iedere bladzijde. Aan de rechterzijde van het boek bevinden zich uitstekende en verticaal verspringende tabs welke verwijzen naar het dier dat op de foto gaat. Niet alleen visueel gezien is dit kleurrijke, hardkartonnen, geplastificeerde prentenboek aantrekkelijk voor dreumesen en peuters, ook de herhaling van 'e…Lire la suite

Even lachen, Muis!

Op de kaft in de gekende felle kleuren nodigt Muis uit om één van de plaatjes aan de zijkant te kiezen. Op uitgesneden tabkaarten zie je: een krokodil, een kip, een struisvogel, een olifant, een eekhoorn, een muis en een fototoestel. Muis maakt een fotoreportage van al deze dieren in actie. Op elke prent is het grotere geheel te zien waarvan de foto’s die achteraan naast elkaar staan een detail zijn. Er is bij elke prent veel te vertellen. De felle kleuren en zwaar omlijnde tekeningen maken het boekje bijzonder geschikt voor peuters. Het stevige karton ziet eruit alsof het tegen een stootje kan.


À propos de Lucy Cousins

Lucy Cousins, née le 10 février 1964, est une illustratrice anglaise, créatrice de Mimi la souris ("Maisy Mouse").

Notes et références

Liens externes

  • Maisy funclub site
  • Portail de la littérature d'enfance et de jeunesse
En lire plus sur Wikipedia

Suggestions