Een jonge door haar partner in de steek gelaten moeder trekt weer in bij haar excentrieke familie in Dublin.
Extra subject
ROM, CHI, Huwelijksproblemen
Titre
Watermeloen
Auteur
Marian Keyes
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Watermelon
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
415 p.
ISBN
9789044332391 (paperback)

Commentaires

Claire is tegelijk uitgeput en diep gelukkig na de bevalling van een flinke dochter. Haar man, James, komt de kamer in, niet om te delen in haar geluk, maar om tamelijk koud te verkondigen dat hij haar laat zitten om met de onderbuurvrouw een nieuwe toekomst tegemoet te gaan. Claire is in shock. Met een koffertje vol kleren die drie maten te klein zijn en een baby zonder naam verlaat ze Londen en keert terug naar het ouderlijke huis in Dublin. Ze is elk gevoel voor eigenwaarde verloren en voelt zich zo dik als een watermeloen. In een oude nachtjapon van haar moeder, met een fles wodka in de ene hand en de jengelende Kate (uiteindelijk genoemd naar een geliefd familielid) in de andere, wankelt ze door het huis en door haar jeugd en probeert haar geliefde James, rollebollend met de buurvrouw, uit haar gedachten te zetten.
Ze wordt gesteund door haar moeder, vader en twee zussen. Helen is de knapste zus, bedeeld met zeer weinig empathie, maar goed genoeg om de flessen drank te halen…Lire la suite
Op de dag dat hun eerste kind is geboren, wordt Claire in de steek gelaten door haar man. Zij gaat met de baby terug naar haar familie in Dublin en weet ondanks haar persoonlijke ellende na verloop van tijd weer plezier in het leven te krijgen, niet het minst door een nieuwe liefde. Het dagelijkse leven in het ouderlijk huis wordt humoristisch beschreven, maar de schrijfstijl is af en toe wat gekunsteld en de moderne levensstijl wordt overdreven. De emoties van de hoofdpersoon overtuigen niet echt, maar de beschrijving van de excentrieke ouders en zusjes van Claire maken het tot een boeiende en eigentijdse roman voor een jeugdig lezerspubliek. Volle bladspiegel, normale druk.

À propos de Marian Keyes

Marian Keyes, née en 1963 à Limerick (Irlande) est un écrivain irlandais. Elle est considérée comme l'une des fondatrices du « chick lit ». Elle a publié 12 livres qui ont été traduits dans 36 langues. Elle participe aussi à des débats télévisés et publie de nombreux articles dans la presse écrite.

Biographie

Née le 10 septembre 1963 à Limerick, dans l’ouest irlandais elle grandit à Dublin. Elle étudie le droit à l’Université du Dublin. Elle vit à Londres plusieurs années. À l’âge de 30 ans, après de nombreuses dépressions et problèmes avec l’alcool elle commence à écrire.

C’est alors qu’elle envoie ses articles à une maison d’édition. Son premier roman, Watermelon, est publié en 1995. Depuis, elle n’a pas cessé d’écrire dans son style particulier, connu comme « chick lit ». Elle vit actuellement à Dún Laoghaire avec son mari, Tony. En lire plus sur Wikipedia