Livre
Néerlandais

Wat vind jij lekker, Pippo?

Marie-Agnès Gaudrat (concepteur), Christophe Gruner (photographe), Helen Oxenbury (concepteur)
Knuffelaap Pippo eet 's ochtends een stukje kaas, een ei en een toastje met jam. In de winkel koopt hij het liefst sla en tomaten. 's Middags speelt hij bakkertje. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met kleurenfoto's. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Voeding
Titre
Wat vind jij lekker, Pippo?
Concepteur
Marie-Agnès Gaudrat Helen Oxenbury
Photographe
Christophe Gruner
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Comme tu es gourmand, Popi!
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: XOI, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
[12] p. : ill.
ISBN
9789461540058 (hardback)

Commentaires

Samen met knuffelaap Pippo bekijkt de jonge kleuter alles wat de aap op een dag eet, vanaf het ontbijt. Hij gaat naar de winkel om eten te kopen. Als hij gaat wandelen neemt hij een met eten gevulde tas mee. Rechts staat steeds een paginagrote illustratie van Pippo. Op de linkerpagina staan een aantal details van de grote foto-illustratie met daaronder in lopend schrift de naam. In grotere blokletters staat boven deze pagina wat Pippo aan het doen is. De illustraties hebben felle sprekende kleuren. Het prentenboekje heeft een klein vierkant formaat, twee afgeronde hoeken en heel dikke pagina's, welke zijn afgewerkt met een beschermend laagje tegen vuile vingers. Het boekje behoort tot een serie* en een maandblad ('Pippo', www.pipp.nl). Een uitnodigend boekje om samen met een peuter de woordenschat uit te breiden. Vanaf ca. 2 jaar.

À propos de Marie-Agnès Gaudrat

Marie-Agnès Gaudrat-Pourcel, née en 1954, est la directrice du pôle Petite enfance de Bayard Presse.

Biographie

Elle a contribué aux magazines pour enfants Popi, Les Belles Histoires, Pomme d'Api et Youpi et a adapté Léo et Popi, œuvre d'Helen Oxenbury, pour le magazine Popi.

Elle a écrit de nombreux livres pour enfants ainsi que des histoires pour les enfants, comme La Famille Cochon, publiée dans Les Belles Histoires et des livres d'éveil religieux.

Son livre d'éveil religieux, Pour te parler de Dieu, je te dirais..., paru en 1992 chez Centurion a été réédité en 2000 et 2012 et s'est vendu à 32 000 exemplaires en 2012.

Œuvres

Séries
  • La Famille Cochon
  • Léo et Popi (adaptation de l'anglais)
  • Dis-moi pourquoi...
En lire plus sur Wikipedia