Livre
Néerlandais

Wildcard : de inzet is hoger dan ooit

Marie Lu (auteur), Wilma Paalman (traducteur), Barbara Lampe (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Hideo Tanaka heeft een algoritme geactiveerd waarmee hij 98% van de mensen in zijn macht heeft, behalve de 2% die bèta-lenzen hebben, waaronder Emika (18). Maar omdat binnen een week de bèta-lenzen ook niet meer veilig zijn, moet ze alles op alles zetten om het NeuroLink-algoritme te vernietigen. Vanaf ca.15 jaar.
Sujet
Games
Titre
Wildcard : de inzet is hoger dan ooit
Auteur
Marie Lu
Traducteur
Wilma Paalman Barbara Lampe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Wildcard
Éditeur
Houten: Van Goor, © 2018
312 p.
ISBN
9789000357307 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse vrouwelijke hacker Emika Chen (18) die door de jonge Japanner Hideo Tanaka was ingehuurd als spion bij het grote Warcross-toernooi en daar een schokkende ontdekking deed, heeft nu, drie dagen na de toernooifinale, een dubbel gevoel. Aan de ene kant voelt ze zich door hem gebruikt en gedumpt, maar ze is ook een beetje verliefd op hem. Hideo heeft een algoritme geactiveerd waarmee hij 98% van de mensen in zijn macht heeft, behalve de 2% die bèta-lenzen hebben, waaronder Emika. Maar omdat binnen een week de bèta-lenzen ook niet meer veilig zijn, moet ze snel aan de slag om het NeuroLink-algoritme te vernietigen. Daarom gaat ze samenwerken met Zero en geheime organisatie Blackcoats. De Amerikaanse van Chinese afkomst (1984) schrijft tienerromans in diverse series, o.a. ‘Legend’, die een bestseller was. Dit boeiende tweede deel van de ‘Warcross’-serie, waarvan het gelijknamige eerste deel* enthousiast werd besproken, is actueel, vaak spannend, er gebeurt veel in een flink te…Lire la suite

À propos de Marie Lu

Marie Lu, née Xiwei Lu, le 11 juillet 1984 à Wuxi en Chine, est une romancière américaine pour jeunes lecteurs. Elle est notamment connue pour le succès de sa série Legend, une dystopie qui plonge le lecteur dans un monde dominé par les militaires.

Biographie

Vie personnelle

Marie Lu est née en 1984 à Wuxi dans la province de Jiangsu, en Chine. Sa famille déménage ensuite à Beijing. En 1989, lorsque Marie Lu a 5 ans, ses parents décident de quitter la Chine durant les manifestations de la place Tian'anmen et d'aller vivre aux Etats-Unis, au Texas.

Marie Lu a été à l'Université de Californie du Sud et a pu effectuer un stage au sein de Disney Interactive Studios, une filiale de Disney spécialisée dans le jeu vidéo.

Elle vit aujourd'hui à Los Angeles, en Californie, avec son ma…En lire plus sur Wikipedia