Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Floor gaat ervoor!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien regels verzonnen, Ze vertelt in korte verhalen hoe ze tot de regels is gekomen. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra subject
humor
Niveau de lecture
AVI 8, AVI E6, AVI M6
Titre
Floor gaat ervoor!
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2012
88 p. : ill.
ISBN
9789021617503 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Marjon Hoffman schrijft haar derde boek over Floor, een eigenwijze meid die regels bedenkt waar geen kind omheen kan. Met zijn roze kaft maakt dit boek duidelijk welk publiek het wil bereiken: voor meisjes tussen 8 en 10 jaar zijn de regels van Floor een must. De meeste regels ontstaan uit conflicten met leeftijdsgenootjes. Af en toe ligt Floor ook wel eens overhoop met de ingewikkelde wetten van de volwassenen.

Met de openheid en ontwapenende levensvisie van een lagere-schoolmeisje schrijft Hoffman dit boekje met 14 regels. De regels vormen afzonderlijke hoofdstukjes. Elk hoofdstukje kan als een apart verhaaltje gelezen worden. Op die manier is het boekje ook een aanrader voor jonge lezers die liever een boek op hun eigen tempo lezen. Elk hoofdstukje begint met een handgeschreven regel in het kriebelige kinderhandschrift van Floor met de nodige inktvlekken erbij. De tekeningen van Georgien Overwater zijn eenvoudig grappig en passen uitstekend in dit boek. Ze maken van Floo…Lire la suite
Floor heeft zo haar eigen ideeën over de mensen om haar heen en hun manier van doen, gevormd door opgedane ervaringen. Naar aanleiding van die ervaringen heeft ze een aantal regels opgesteld, zoals: 'Als je een feestje hebt, moet je nooit parfum van je moeder lenen' of 'Als mensen kinderen heel erg leuk vinden, moeten ze dat wel laten merken'. Per regel, in totaal zijn het er veertien, volgt een verhaal waarin Floor in de ik-vorm vertelt hoe ze tot die wijsheid gekomen is, wat aardige anekdotes oplevert. Samen met de humoristische, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes maakt het deze uitgave tot een vermakelijk en verfrissend geheel. Ruime marges, een wisselende regellengte en een ruime interlinie zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Derde deel in de reeks over Floor*. Op het roze getinte omslag staat een afbeelding van een vrolijke Floor die op haar handen staat, waarmee de speelse toon van het boek gezet wordt. (Voor meisjes) vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions