Livre
Néerlandais

Het geheim van de blote vakantie

Marjon Hoffman (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Lars en Morris zijn helemaal van slag als blijkt dat ze naar een nudistencamping gaan. De hele vakantie proberen ze net te doen of ze niet bij de nudisten horen. Maar dat valt niet altijd mee. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI E5, AVI M6, AVI 8, AVI 8
Titre
Het geheim van de blote vakantie
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Édition
Vierde herziene druk
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2017
88 p. : ill.
Note
Eerder verschenen onder de titels : Mooi niks! en Blote vakantie
ISBN
9789025872199 (hardback)

Commentaires

Lars is helemaal van slag wanneer zijn moeder haar oog heeft laten vallen op een nudistencamping als vakantiebestemming. Met zijn broer Morris probeert hij de vakantie nog een beetje aangenaam te maken. Maar hierdoor raken de broers verstrikt in een web van leugens. Humoristisch en herkenbaar verhaal waarin de gevoelens van de twee jongens zeer geloofwaardig worden beschreven. De eenvoudige schrijfstijl en soepele dialogen maken dat het boek gemakkelijk en met vaart leest. De grappige pentekeningen in grijstinten zijn wisselend van formaat en passen bij de humoristische sfeer van het verhaal. Het verhaal bestaat uit twintig korte hoofdstukken. Achterin staat een extra hoofdstuk met de beste anti-bloottips. Op de komische omslagillustratie zijn de twee jongens te zien met het schaamrood op hun kaken op de nudistencamping. Eerder verschenen als 'Mooi niks!' (2006) en 'Blote vakantie' (2013). Vanaf ca. 8 jaar.

Het geheim van de blote vakantie

De laatste dag van het schooljaar is aangebroken! Eindelijk vakantie! Lars en Morris zijn dit jaar echter niet zo blij met de bestemming die hun mama gekozen heeft. Een camping in Frankrijk, aan het strand, met zwembad. Super zou je denken! Maar mama koos een nudistencamping! De hele tijd in je blootje lopen zien de twee broers absoluut niet zitten. Ze smeden plannetjes om zoveel mogelijk aan 'de blote vakantie' te ontsnappen. Als ze op de camping ernaast twee toffe meiden ontmoeten, wordt het helemaal ingewikkeld ... Slagen ze erin hun geheim verborgen te houden?



Een verhaaltje dat zeker gesmaakt zal worden door het achtjarige doelpubliek. Marjon Hoffmann gebruikt geen moeilijke woorden of zinsconstructies maar schrijft op een, voor jonge lezers, zeer toegankelijke manier. De avonturen van Lars en Morris zijn grappig en hun schaamtegevoel zal zeker als herkenbaar ervaren worden. Hier en daar wordt het verhaal aangevuld door een illustratie. Deze tekeningen hebben…Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions