DVD
Anglais

Keizer Kuzco

Mark Dindal (directeur), John Debney (compositeur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
De jonge keizer Kuzco wordt door een gemene adviseuse veranderd in een lama. De boer Pacha helpt hem om uit de wildernis terug te keren en weer mens te worden
Titre
Keizer Kuzco
Directeur
Mark Dindal
Compositeur
John Debney
Titre uniforme
The emperor's new groove
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, © 2001
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2000
Durée
75 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Tsjechisch, Hongaars, Slowaaks, Bulgaars, Roemeens Walt Disney productie
EAN
8711875928765

Commentaires

Nieuwe Disneyfilm van regisseur Mark Dindal over de egoïstische keizer Kuzco die in Zuid-Amerika, ten tijde van de inca's, per ongeluk wordt veranderd in een lama. Met de hulp van een eenvoudig boertje weet hij zijn weg naar huis terug te vinden en weer mens te worden. De film is door recensenten positief ontvangen. André Waardenburg (NRC 20-60'01): 'Waar vroeger alles zo driedimensionaal mogelijk moest worden, daar is Keizer Kuzco bewust plat en tweedimensionaal gehouden. De decors werden sterk vereenvoudigd en de karakters grijpen qua uiterlijk terug naar de Disneypersonages van de jaren vijftig. (...) Die lichte anarchie en speelsheid werkt heel fris. (...)' David Sneek (Trouw 4-6-'01): '(...) ademt wel een melige en baldadige sfeer die bij Disney lang ver te zoeken is geweest.' De film heeft volgens hem 'rappe oneliners, chaotische achtervolgingen en een fout gekleurde jungle'. Stemmen van o.a. David Spade, John Goodman en Eartha Kitt, en een titelsong van Tom Jones.

À propos de Mark Dindal

Mark Dindal, est un réalisateur, scénariste, acteur et animateur américain né le 31 mai 1960 à Columbus dans l'Ohio. Il travaille actuellement pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1997 : Dany, le chat superstar
  • 2000 : Kuzco, l'empereur mégalo
  • 2005 : Chicken Little
  • 2021 : Garfield
  • 2021 : Funko Movie avec Teddy Newton

Scénariste

  • 1997 : Dany, le chat superstar
  • 2000 : Kuzco, l'empereur mégalo
  • 2001 : Kuzco, l'empereur mégalo (jeu vidéo)
  • 2005 : Chicken Little
  • 2005 : Kuzco 2
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque