Livre
Néerlandais

De Paladijnse voorspelling

Mark Frost (auteur), Hanneke Van Soest (traducteur), Karin Pijl (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Will (15) mag van zijn ouders niet opvallen. Als hij bij een schooltest per ongeluk superhoog scoort, duiken er vreemde mannen op. Will vlucht naar een exclusieve school, maar ook de school heeft geheimen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De Paladijnse voorspelling
Auteur
Mark Frost
Traducteur
Hanneke Van Soest Karin Pijl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The paladin prophecy
Éditeur
Uithoorn: Karakter, 2015
559 p.
ISBN
9789045206080 (paperback)

Commentaires

Will is een bijzondere jongen, maar zijn ouders hebben er alles aan gedaan om dat verborgen te houden. Als hij per ongeluk een schooltest goed maakt, duiken er opeens mannen in het zwart op die Will willen vangen. Tegelijkertijd krijgt hij een aanbod van een exclusieve school. Wanneer hij zelfs zijn ouders niet meer kan vertrouwen, vlucht hij naar die school. Daar komt hij terecht in een bizarre wereld en moet hij ontdekken wie hij werkelijk is. In dit eerste deel van een trilogie is niets wat het lijkt. Het verhaal begint als thriller, maar al gauw duiken fantasy-elementen op. Lezers moeten constant gissen welke kant het verhaal opgaat. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat Frost een van de schrijvers van de roemruchte tv-serie Twin Peaks was. Ook die serie kenmerkte zich door het injecteren van bizarre vondsten die kijkers constant voor een raadsel stelden. Frost heeft een prettige schrijfstijl en gaandeweg wordt steeds meer duidelijk. Dit is bepaald geen snelle hap, maar …Lire la suite

À propos de Mark Frost

Mark Frost, né le 25 novembre 1953 à New York, est un romancier américain, un scénariste pour le cinéma et la télévision et un producteur. Il a travaillé sur Capitaine Furillo, co-créé la série culte Twin Peaks, puis signé les scénarios des blockbusters Les Quatre Fantastiques 1 et 2.

Biographie

Mark Frost, fils de l'acteur Warren Frost, est le frère de l'écrivain Scott Frost (en) et de l'actrice Lindsay Frost.

En 1975, il débute à la télévision en signant les scénarios de deux épisodes de L'Homme qui valait trois milliards. Il rejoint quelques années plus tard la série policière Hill Street Blues, sur laquelle il officie en tant que scénariste pendant trois ans.

Il quitte le programme en 1985, au terme de la …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions