Bande dessinée
Néerlandais

Vuur van tuur

Mark Janssen (auteur)

Vuur van tuur

Public cible:
6-8 ans et plus
Tuur de draak maakt een vaas stuk. Hij moet voor straf naar zijn hok. Dan loopt hij weg. Strip voor wie sinds kort kan lezen. AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Draken, Vuur
Extra subject
dieren, Leeservaring C
Niveau de lecture
AVI 1, AVI Début
Titre
Vuur van tuur / tekst en ill. Mark Janssen
Auteur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Édition
5
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
29 p. : ill.
ISBN
9789027662255 (hardback)

Commentaires

Als de draak Tuur met zijn vuur een dure vaas kapot maakt, wordt hij naar zijn hok gestuurd. Hij is zo boos dat hij wegloopt. Als Koen en Kaat hem in het kasteel nergens kunnen vinden, gaan ze hem in het bos zoeken. Daar is hij niet te vinden, maar dan komen ze bij een dierentuin. Net als alle dieren zit Tuur hier opgesloten. Deel in de serie 'Strip voor beginnende lezers'*. Het verhaal begint nogal abrupt en zal niet voor alle kinderen even duidelijk zijn (personages en plaats worden niet geïntroduceerd). De volgorde waarin de stripplaatjes gelezen moeten worden, is ook niet altijd eenvoudig vanwege de redelijk drukke invulling van de pagina's. Het niveau van de tekst is aangepast aan de doelgroep (de interpretatie van dierentuin als dier-en-tuin is mooi gevonden) en passend bij de kleurrijke en sfeervolle illustraties, waarop vaak details te zien zijn die het verhaal een extra dimensie geven. Een uitdaging voor beginnende lezers, AVI-S. Stevige uitvoering en uitnodigend omslag. Vana…Lire la suite

Vuur van tuur

Dit prentenboek is een aaneenschakeling van verschillende illustraties van allerlei formaat en dus eigenlijk een stripverhaal. Wanneer het draakje Tuur de hele dure vaas van de koningin stuk maakt, wordt hij in een hok opgesloten. Koen en Kaat vinden dit heel erg en gaan hem opzoeken, maar zijn hok is leeg. Hier begint hun zoektocht.Ze beleven grote en spannende avonturen die niet zonder gevaar zijn. Deze strip is bedoeld voor beginnende lezertjes vanaf zes jaar. De illustraties zijn grappig en spreken voor zich. De tekst is zo makkelijk -met woorden die vaak herhaald worden- dat lezertjes hem na een paar weken leesonderwijs al kunnen lezen. Dat het om een stripverhaal gaat, met enige spanning, maakt het extra aantrekkelijk.