Livre
Néerlandais
Will en Saskia, twee jonge mensen, raken verstrikt in een strijd om een eeuwenoud artefact dat de poort naar een andere wereld kan openen.
Titre
Bloedportaal
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Olga Groenewoud
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Blutportale
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
527 p.
Note
Voorafgegaan door Ritus (dl. 1), Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), gevolgd door Judaszoon (dl. 5), Judasdochter (dl. 6)
ISBN
9789024530960 (paperback)

Commentaires

Markus Heitz heeft naast zijn meest bekende werk De dwergen ook een reeks urban fantasy-thrillers geschreven, waarin het occulte en bovennatuurlijke de hoofdrol spelen. Zo waren weerwolvende het onderwerp in Ritus en sanctum, en maakten we in Kinderen van Judas kennis met vampiers. Bloedportaal gooit het wederom over een andere boeg. In een episch verhaal moeten de hoofdrolspelers voorkomen dat een portaal wordt geopend om het kwaad toe te laten tot deze wereld.

Will Gul is bloemist en krijgt het aanbod op het huis van een excentrieke miljardair te passen. Dit lijkt een droomjob, maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt. Er bevindt zich in het huis een artefact dat daar lang geleden werd opgesloten. Een sekte wil dit relikwie tot elke prijs in handen krijgen en gebruikt daartoe alle middelen. Saskia is kokkin, die daarnaast nog een andere passie heeft: het schermen. Het leven lijkt zijn gewone gangetje te gaan, totdat Saskia tijdens een duel di…Lire la suite
De jonge bloemist Will Gul wordt gevraagd om een tijdlang tegen een prima vergoeding op het buitenverblijf van een excentrieke miljonair te passen. De droomklus ontaardt snel in een nachtmerrie. De villa bevat een geheime kamer waarin zich een artefact bevindt dat in staat is om een poort - een bloedportaal - naar een andere wereld te openen. Wills leven is in gevaar wanneer een sekte te allen prijze de relikwie in handen wil krijgen; het lot vermengt zijn bestaan met dat van de aardige kokkin Saskia die in werkelijkheid een eeuwenoude heldin is. Ze komen in een maalstroom van avonturen en een alternatieve realiteit terecht. Markus Heitz is drievoudig winnaar van de Deutscher Phantastik Preis en scoorde in de Lage Landen vooral met zijn 'De dwergen'-boeken en de cyclus 'De donkere tijd'. Adembenemende en fantasierijke avonturen die zich aaneenrijgen in een hoog tempo. De stijl is wat kneuterig door de gezwollen emoties, maar daar storen de talrijke fantasyliefhebbers zich niet aan. Kl…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions