Livre
Néerlandais

Collector

Markus Heitz (auteur), Eisso Post (traducteur)
Als door de vondst van enkele mysterieuze artefacten de mensheid in staat is tot ruimtereizen, komt ze al snel in contact met een buitenaardse beschaving die het op die voorwerpen heeft voorzien.
Extra subject
SCI, fantasy
Titre
Collector
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Eisso Post
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Collector
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2011
480 p.
ISBN
9789024533183 (paperback)

Commentaires

De Duitser Markus Heitz is een schrijver en journalist die al een imposant oeuvre op zijn conto heeft. In onze contreien is vooral zijn vierdelige cyclus ‘De Dwergen’ bekend. Wat de liefhebbers van imposante fantasyreeksen meestal niet weten, is dat Heitz ook een reeks op zichzelf staande thrillers heeft geschreven, uiteraard ook in een fantasysetting. Voor zijn nieuwe roman heeft hij zich een nieuwe uitdaging gesteld. In tegenstelling tot zijn vorig werk is Collector namelijk een stap in de sciencefiction, en dat is toch wel verrassend. Beide genres zijn dan wel aan elkaar verwant, ze hebben toch elk hun eigen geplogenheden en soms net niet vastgeroeste verhaallijnen en trucjes. Heitz’ creatieve geest weet echter een eigenwijze invulling aan het genre te geven.
Technische beschrijvingen maken een onlosmakelijk deel uit van het boek, maar ze belemmeren het lezen niet. De vier pagina’s met namen en vreemde woorden die helemaal aan het begin van het verhaal zijn ingevoegd, …Lire la suite
Heitz behoort met boeken als 'De dwergen' en 'Drakenvuur' tot de best verkopende fantasy-auteurs van Europa. Met deze titel gooit hij het over een geheel andere boeg en waagt hij zich aan sciencefiction. Gezet in 3042 is de mensheid tot interstellaire ruimtevaart in staat door de vondst van artefacten van een oude beschaving. Echter, velen azen op deze waardevolle artefacten, waaronder de buitenaardse Collectors. Wat volgt, is een onderhoudend ruimteavontuur, waarin de actie centraal staat en de karakterisering onderschikt is. Niet zo verwonderlijk, want dit boek is gebaseerd op een computerspel. Het wat zwakke plot is niet gecompliceerd en komt tot een onbevredigende afronding. Het taalgebruik is eenvoudig. Een verklarende woordenlijst voor de gebruikte termen, plus een lijst van personages, staat voorin het boek. Men kan zich niet aan de indruk onttrekken, dat deze fantasy-schrijver niet in staat was zich het SF-idioom machtig te maken. Het is zeer de vraag of zijn vele fantasy-fans…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia