Livre
Néerlandais

Dagen van vergelding

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (traducteur)
De wrede Alfen, een volk dat lijkt op de Elfen, vervolgen hun opmars naar Het Veilige Land, waar mensen en Elfen wonen, schijnbaar onmachtig tegen die enorme overmacht.
Extra subject
fantasy, fantasie
Titre
Dagen van vergelding
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Roelof Posthuma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Vernichtender Hass
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
511 p. : ill.
ISBN
9789024531530 (paperback)

Commentaires

Markus Heitz, auteur van de bekende ‘Dwergen’-boeken, heeft met Dagen van vergelding, het tweede deel in de reeks ‘Legenden van de Alfen’, weer een prachtig boek geschreven. De Alfen zijn de duistere, boosaardige tegenhangers van de Elfen en aartsvijanden van mens, dwerg en elf. In dit tweede deel staan ze op het punt om voorgoed af te rekenen met hun aartsvijanden. Aan het hoofd van een enorme legermacht van trollen, barbaren en Alfen, trekken de gevreesde strijders Caphalor en Sinthoras op naar ‘Het Veilige Land’, thuisland van dwergen en mensen. Alles verloopt voorspoedig, de eerste veldslagen zijn al gauw beslecht en niets staat een zege van de Alfen en hun bondgenoten nog in de weg. Tot blijkt dat de bondgenoten van de Alfen het steeds vaker oneens zijn met elkaar en het steeds onduidelijker wordt wie er zal regeren als de vijand is verslagen. Als er dan nog een oude, legendarische en al lang verdwenen vijand voor de poorten van de hoofdstad van het Alfenrijk opduikt, hebb…Lire la suite
Tweede deel van een trilogie waarin de oorlogszuchtige opmars van de Alfen en hun bondgenoten in Het Veilige Land, het thuisland van de mensen en de elfen, goed verloopt. De Alfen zijn een buitengewoon wreed volk. Ze zijn arrogant en kijken neer op alle andere volken. Uiterlijk lijken ze op Elfen en weten zo in eerste instantie hun vijanden in Het Veilige Land voor de gek te houden. Hun tegenstanders zijn kansloos tegen de enorme overmacht. Mogelijk weet een select groepje magiërs het land te redden, maar dit zal pas in een volgend deel blijken. De Alfenaanvoerders krijgen het echter zwaar te verduren wanneer plotseling een oeroude en onverslaanbare vijand opduikt. De auteur schreef tevens 'De dwergen', een cyclus waarin de andere kant van deze oorlog wordt belicht en de Alfen als slechte wezens werden gekenschetst. In deze cyclus komen ze soms ook als sympathiek naar voren. Het verhaal zit goed in elkaar, maar door het enorme aantal verschillende personages, plaatsen en wisselingen l…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions