Livre
Néerlandais

De bronnen van het kwaad

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Lodrik keert terug uit de dood om mee te helpen zijn krankzinnige zoon en troonopvolger Govan te verslaan.
Extra subject
fantasy
Titre
De bronnen van het kwaad
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Jan Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Die Quellen des Bösen
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
591 p.
ISBN
9789024530540 (paperback)

Commentaires

De dikke troonopvolger Lodrik zou volgens de zieners de Donkere Tijd inluiden als hij aan de macht kwam. Al snel veranderde Lodrik in een knappe jongeman met goede ideeën om het koninkrijk beter en eerlijker te besturen. Maar ondertussen riep hij wel de hulp in van de duistere god Tzulan, waarmee hij zich op een duister pad begaf. Ondanks goede bedoelingen veranderde Lodrik door bemoeienis van een demonische raadgever in een bloeddorstige despoot, die in het vorige deel werd vermoord door zijn zoon en dochter. Zouden zij dan de Duistere Tijd inluiden? In dit deel blijkt Lodrik toch niet dood, maar is hij (zonder zijn toverkracht) teruggekeerd uit het dodenrijk. Een laatste groep die zich verzet tegen het enorme leger van Lodriks krankzinnige zoon Govan heeft zich verzameld in het onafhankelijke Kensustria. Met de hulp van Lodriks andere zoon Lorin die ook over magische krachten beschikt, zijn zij de laatste kans om het tij te keren. Dit is een iets te lijvig epos geworden. Het beste i…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions