Livre
Néerlandais

Duistere paden

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (traducteur)
Een groep Alfen maakt zich op voor de laatste, beslissende strijd in het Veilige Land. Vervolg op 'Dagen van vergelding'.
Extra subject
fantasy, fantasie
Titre
Duistere paden
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Roelof Posthuma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Dunkle Pfade
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
558 p.
ISBN
9789024558544 (paperback)

Commentaires

Vergeet wat je weet over elfen. Behalve hun slanke, atletische uiterlijk en hun puntige oren hebben Markus Heitz’ duistere Alfen weinig te maken met de wezens die wij kennen uit sprookjes of Tolkiens Midden-aarde. In ‘De legende van de Alfen’ zijn het duistere creaturen, oorlogszuchtig, machtig en uit op wereldheerschappij.
In de vorige boeken konden we lezen hoe de Alfen geconfronteerd werden met een oeroude vijand die hun rijk bijna geheel veroverde en vernietigde. De hoofdstad van de Alfen werd letterlijk verzwolgen en verteerd door een stroom bijtend zuur. Een groot deel van de bevolking ging ten onder of stierf aan een geheimzinnige, dodelijke ziekte. Ver van het oorspronkelijke rijk hebben de machtige Onsterfelijken zich verschanst met een restant van hun leger. Daar bouwen ze een nieuw rijk op, dat Het Veilige Land — waar dwergen en mensen wonen — in schoonheid en macht moet overtreffen.
De weinige overlevenden die ontsnapten aan de invallers en de ziekte overleefden,…Lire la suite
In de 'Dwergen'-cyclus van deze Duitse auteur wordt de strijd van de bewoners van het Veilige Land tegen de kwaadaardige Alfen beschreven. De Alfen lijken op elfen, maar zijn arrogant, oorlogszuchtig en belichamen het kwade. In de 'Legenden van de Alfen', waarvan dit het derde en laatste deel is, staan zij centraal. Een groep Alfen maakt zich op voor de laatste, beslissende strijd in het Veilige Land. Het is vrij uniek dat een fantasy-auteur de kwaadaardige personages als hoofdpersonen neemt. De Alfen krijgen zo meer reliëf en alhoewel nog steeds weinig aangename sujetten, wordt het nu duidelijker wat hen beweegt. Ook een fantasy-wereld is niet zwart-wit, maar een studie in grijstinten. Het is noodzakelijk dat de lezer bekend is met de eerdere delen ('Gerechtvaardige toorn', 2010 en ' en 'Dagen van vergelding', 2011)* en kennis met de 'Dwergen'-boeken is gewenst omdat zo dwarsverbanden duidelijk worden, hetgeen het leesplezier verhoogt. Zoals verwacht kan worden in epische fantasy spe…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions