Livre
Néerlandais

Het oog van Tzulan

Markus Heitz (auteur)

Het oog van Tzulan

Dans la série:
Genre:
Lorin, de ontwettige zoon van koning Lodrik, groeit in het geheim op tot een jonge dief.
Sujet supplémentaire
fantasy
Titre
Het oog van Tzulan
Auteur
Markus Heitz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Unter den Augen Tzulans
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
414 p.
ISBN
9789024529179 (paperback)

Commentaires

Fans van Markus Heitz zullen niet twijfelen om het vierde deel uit de reeks 'De donkere tijd' op te pikken. En gelijk hebben ze, want ook nu weer doet de Duitse auteur wat hij in de vorige delen zo uitstekend heeft gedaan: een zeer vlot verhaal vol avontuur vertellen. In Het oog van Tzulan wordt Lodrik enkel nog bijgestaan door zijn neef Mortva. Zijn vrienden van weleer zijn allen weggejaagd en Lodrik is meer en meer van het principe dat het doel alle middelen heiligt. Ondertussen is het groepje met zijn geliefde Norina, zijn pasgeboren zoontje Lorin, Broeder Matuc en Fatja aangespoeld op een ver strand. Van Norina is geen spoor, maar Matuc, Fatja en Lorin worden gevonden door de inwoners van Kalisstron. Zij moeten zich aanpassen aan het leven in de koude en barre omgeving waar de godin Kalisstra wordt vereerd en waar Ulldrael niet welkom is. Op Ulldart verovert Lodrik steeds meer land, en brengt hij welvaart voor de gewone bevolking, wat erop lijkt te wijzen dat de Donkere Tij…Lire la suite
Vierde boek (niet los leesbaar) uit een uiteindelijk zesdelige reeks, later gevolgd door nog een trilogie, van deze populaire Duitse auteur. Het vorige deel bevatte nog humor en vaart; dit deel sleept zich voort. Het enige wat gebeurt, is dat de onwettige zoon van koning Lodrik in het geheim opgroeit tot een jonge dief. Volgens de flaptekst verschijnt er 'onverwacht een jongeman op het toneel, (...) die voorbestemd lijkt de machten van de Donkere Tijd een halt toe te roepen'. Aan het eind van het boek is de jongen echter nog steeds niet meer dan een straatschoffie in een achterafstadje en verder is er ook niet veel gebeurd. Misschien dat deel vijf weer wat actie laat zien. Van goed uitgewerkte karakters moet de serie het niet hebben. Bevat Dramatis personae en kaarten. Redelijke vertaling. Kleine druk.

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia